cultura

Els Globus miren ‘Carol'

‘El renacido', ‘Steve Jobs' i ‘Marte' són altres films nominats a aquests premis

DiCaprio, Fonda, Winslet, Pacino, Fassbender i Damon, entre els actors il·lustres nominats

Tot i que al final va guanyar la Palma d'Or Deephan, la pel·lícula Carol, de Todd Haynes, va sortir reforçada del seu pas per Canes amb un premi a la millor actriu, per a Rooney Mara, i unes crítiques excel·lents (94 sobre 100 al rànquing Metascore). La sensació que serà un dels títols de la temporada es va reforçar ahir en convertir-se en la pel·lícula amb més nominacions als Globus d'Or. L'adaptació de la novel·la de Patricia Highsmith Carol, sobre la passió amorosa entre dues dones a l'Amèrica dels anys cinquanta, aspira als premis a millor drama, director (Todd Haynes), actriu dramàtica (dues nominades: Cate Blanchett i Rooney Mara) i banda sonora (Carter Burwell).

Destaquen també com a més nominades El renacido, del mexicà Alejandro González Iñárritu; La gran apuesta, d'Adam McKay, i Steve Jobs, de Danny Boyle, amb quatre nominacions cada una. Els Globus d'Or, que concedeix l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, es lliuraran en una gala que es farà el 10 de gener a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles.

Carol competirà en el premi a millor pel·lícula amb Mad Max: furia en la carretera, El renacido, Room i Spotlight. En l'apartat de millor comèdia o musical, les finalistes són Marte, La gran apuesta, Espías, Y de repente tú i Joy. Pel que fa als directors, torna a ser candidat Alejandro González Iñárritu, que va guanyar l'any passat amb Birdman i repeteix candidatura per El renacido, amb Leonardo DiCaprio com a protagonista, que també està nominat. El mexicà s'enfronta en aquest apartat a l'esmentat Todd Haynes, George Miller (Mad Max), Tom McCarthy (Spotlight) i Ridley Scott (Marte).

Els intèrprets

Pel que fa als actors, hi ha noms il·lustres, com és habitual. Leonardo DiCaprio s'enfronta a Michael Fassbender (Steve Jobs), Eddie Redmayne (La chica danesa), Will Smith (La verdad duele) i Bryan Cranston (Trumbo). Mara i Blanchett competiran en el premi a la millor actriu de drama amb Brie Larson (Room), Saoirse Ronan (Brooklyn) i Alicia Vikander (La chica danesa). Les altres categories d'intèrprets inclouen noms com ara Al Pacino, Maggie Smith, Jennifer Lawrence, Matt Damon, Jane Fonda, Sylvester Stallone i Kate Winslet.

Pel que fa a la televisió, surten com a favorites les sèries Transparent, Mr. Robot i Outlander, amb tres nominacions cada una. També destaquen Empire, Narcos i Juego de tronos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona