cultura

El 3r Aplec de la Mariola presenta la programació d'activitats

La temàtica d'enguany girarà al voltant dels col·legis rurals agrupats

L'organització del 3r Aplec de la Mariola presenta aquest dissabte, a partir de les 20 hores, al Centre Cultural d'Agres la programació del 3r Aplec de la Mariola que es durà a terme en aqueixa localitat en el primer cap de setmana del mes d'octubre.

L'oferta girarà al voltant de la situació de l'educació en els entorns rurals i dels Col·legis Rurals Agrupats (CRA). En aquest sentit, l'elecció del poble amfitrió no ha estat gens casual, ja que el Col·legi Públic El Teix d'Agres, que forma part del CRA Mariola-Benicadell, va romandre tancat esperant reformes durant vora dos cursos. Així doncs, hi haurà un espai de reflexió en forma de taula redona sota el títol “Punts de vista de la comunitat educativa CRA” i la xarrada “Projectes educatius dels CRA del País Valencià”.

Els tallers per als més petits també aniran en aquesta línia, així com l'exposició de treballs infantils a la mateixa escola d'El Teix, que tindrà les seues instal·lacions obertes a les visites.

A l'Aplec d'Agres la música no faltarà de la mà del cercatasques animat per la colla de sacaires Gemecs, la xaranga de dolçaines o l'homenatge musical de Vi Negre a l'Ovidi Montllor, emmarcat en els actes de celebració dels vint anys de vacances del cantant i actor alcoià.

Durant la nit seran les notes de música i festa que posaran La Trocamba Matanusca, VaDeBo, Kontaminació Akústika, Tardor, IX, ESiR, Cesk Freixas, Frida, Macondo PD i Figuels DJ's.

Com sempre, l'Aplec de la Mariola ofereix una programació molt variada i per a tots els públics. Carlos Belda, membre de Joves de la Serra Mariola, entitat amfitriona d'enguany ha com entat que «recuperarem el Correllengua, farem una dansà a la plaça, tindrem la ja tradicional Fira d'Entiats i de Productes Típics, sopars, paelles, etc.

Amb la col·laboració d'altres col·lectius del poble farem el taller de llana d'ovella guirra, que és la nostra ovella autòctona, i l'excursió, que cada any atrau a més gent, serà la pujada la famosa Cava Gran d'Agres. L' Aplec esdevindrà un cap de setmana intens».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia