cultura

El millor ‘lied', a l'Empordà

La soprano Brueggergosman destapa Vilabertran amb Schubert, Ravel i Wagner

Goerne torna amb una de les cites del festival, ‘La cançó de la terra', de Mahler, amb Josep Pons

L'exuberant soprano canadenca Measha Brueggersgosman dóna el tret de sortida demà a la Schubertíada de Vilabertran en una edició de luxe que inclou el debut de la mezzosoprano Sarah Connolly, la soprano Dorotea Röschmann i el baríton Luca Pisaroni, que s'introdueix en el món del lied amb un repertori de cançons per a baix de Schubert poc comú.

Enguany la programació es concentra en deu dies, del 20 al 29 d'agost, i té com a clímax una producció pròpia: La cançó de la terra, de Mahler, en l'arranjament de Schönberg. La interpretarà el fidelíssim Matthias Goerne amb el tenor Charles Reid i el Quartet de Corda Dàlia, dirigits per Josep Pons, que per primera vegada trepitja l'escenari de la canònica. Això serà dissabte 22 d'agost, tot i que Goerne també oferirà un segon concert diumenge amb Alexander Schmalcz al piano i obres de Schumann.

Pel que fa a la polifacètica Measha Brueggergosman –canta òpera, lied o música contemporània amb la mateixa solvència–, interpretarà per primer cop un repertori àmpliament schubertià, que completarà amb Ravel i Wagner, acompanyada pel pianista Justus Zeyen.

L'‘Arpeggione', en cartell

El jove violoncel·lista Fermín Villanueva, resident de la Schubertíada, interpretarà una de les peces més populars –i belles– de Schubert, la Sonata Arpeggione, acompanyat del pianista Stephan König, el 24 d'agost. Aquest concert reserva dues estrenes, Die Winde des Sommers, del mateix König, i Heremia per a violoncel i piano, de Jordi Cervelló.

Vilabertran presentarà, a més, el guanyador del Premi Schubert del Concurs de Cant Francesc Viñas, el baríton Oddur Jonsson, que cantarà amb Júlia Pujol al piano.

Festival de quartets

Fins a tres quartets de generacions diferents visitaran aquest agost Vilabertran: el Quartet Casals, el Quartet Gerhard i el Cuarteto Klimt. Aquest darrer interpretarà la intensa peça La mort i la donzella, de Schubert, dimecres 26 d'agost.

Una altra de les novetats és el programa Bach & Breakfast, dues matinals dedicades a J.S. Bach a càrrec d'Arnau Tomàs, membre del Quartet Casals, que acaba d'enregistrar les seves Suites per a violoncel, sense oblidar els recitals de piano d'Iván Martín, que farà el cim amb la Wanderer Fantasie de Schubert, i el jove Ignasi Cambra. Clourà la temporada la soprano Helena Copons acompanyada del Cor de Cambra de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia