cultura

La música independent desembarca de ple en l'Actitud Fest de Vidreres

Una vintena de bandes nacionals i internacionals participen en un festival sense caps de cartell

Els concerts comencen demà i continuen tot el cap de setmana

L'Actitud Fest és un festival que es desmarca de la resta per diferents motius. En primer lloc, pel tipus de música en què se centra: independent, apostant per bandes alternatives i underground. Per l'altre, perquè no aposta volgudament per un cap de cartell i deixa clar en el mateix cartell promocional que totes les bandes són iguals, tant la que toca a primera hora com la que ho fa a l'hora de màxima audiència. Les cinc edicions d'èxit que han tingut lloc fins ara els impulsen a continuar per aquest camí i a reivindicar el seu lloc en l'escena de festivals, ni que sigui en l'àmbit alternatiu.

Almenys així ho tornen a refermar amb la celebració de la sisena edició, que, des de demà i al llarg de tot el cap de setmana, omplirà Vidreres amb el so d'una vintena de bandes nacionals i internacionals que es presenten, tal com destaquen els seus organitzadors, amb un denominador comú: “Tenen actitud, tant a dalt com a baix de l'escenari, demostren sentiment a l'hora de tocar i transmeten emocions.”

N'hi ha de tots els gustos, fins i tot no aptes per a tots els públics.

El reguitzell de concerts arrenca demà, a partir de les vuit del vespre a la zona esportiva, amb les actuacions dels barcelonins TCN i Appraise, els madrilenys Sugus, Teething i Ayuken DJS, els saragossans Criatura i els francesos Ancre. Per dissabte, la programació començarà a les sis de la tarda, amb la banda Wild Animals obrint la vetllada. A continuació, els tarragonins The Issues i Crim, els empordanesos Rot, els francesos Not Scientists i Alea Jacta Est, els madrilenys Accidente i, finalment, els barcelonins Drink Hunters i Unclu Garrot DJ.

Diumenge, els més matiners podran disfrutar d'un concert vermut a càrrec d'Àlex i Eric, especialistes a versionar punk-rock en acústic. Ja a la tarda (18 h), quatre grups donaran el do de pit: Gas Drummers (Jerez de la Frontera), Bad Mongos (Palafrugell), The Blackjaw (Madrid) i Anchord (Girona).

Les entrades tenen un cost de 10 euros per dia, menys diumenge, que tan sols costen 5 euros, i la capacitat és limitada. Un abonament anticipat de 20 euros (25 a taquilla) permet accedir a la zona d'acampada i la piscina.

LA XIFRA

20
euros és el cost de l'abonament, que inclou 3 dies de concert i zona d'acampada i piscina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.