cultura

música

x. Castillón

Un festival, nou municipis, més de 50 espectacles

L' Emergent és un festival d'estiu atípic, ja que es desenvolupa en nou municipis de la comarca del Gironès, que es reparteixen més de cinquanta espectacles de música, màgia, teatre, dansa, poesia, etc. Organitzat per l'associació Fringe i el Consell Comarcal del Gironès, el festival arriba a l'onzena edició amb una programació molt variada que realment aposta pels artistes emergents, però també n'inclou altres de llarga trajectòria com ara Albert Pla, Mazoni, Sanjosex, Joan Colomo, Tortell Poltrona, Marcel Tomàs (Cascai) i Màrius Serra. L'Emergent té lloc, a partir del 2 de juliol, en tres caps de setmana successius, amb preus assequibles: les entrades costen 10 euros –7 euros, si es compren anticipadament a les oficines de cada ajuntament– i l'accés és gratuït per als menors de 12 anys, ja que les places i espais públics on té lloc el festival són espais intergeneracionals ideals per a les nits d'estiu.

L'Emergent començarà el dijous 2 de juliol a Celrà, amb les actuacions d'Obeses, Bandart, Falciots Ninja, Zero en Conducta, Tona Gafarot i Cosins de Tarzan. El dia 3, a Quart, hi haurà Mazoni, Bandart, Guillem Roma, Duo Laos, Leonmanso i Camut Band, i el 4 es clourà el primer cap de setmana a Sant Gregori, amb Teràpia de Shock, Cia. Manolo Alcántara, Mali Vanili, Shakti Olaizola, Tom Hagan i Camut Band.

El 9 de juliol continuarà la programació, a Sarrià de Ter, amb Eduard Gener, Joan Colomo, Mag Pota, Cia. Silosenomecuelgo, Èric Vinaixa i Fernando Pose. El divendres 10 passaran per Cervià de Ter The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, Quartet Brossa, Jo Jet i Maria Ribot, Cia. Volaquivol i Manel Rosés. I el dia 11, a Madremanya, s'hi podran veure Los Mambo Jambo, Andreu Casanova, Halldor Mar, Roc Casagran, Mag Isaac i Guiem Soldevila.

Obriran la recta final, el dia 16 a Vilablareix, Le Croupier, Teatre Nu, Les Anxovetes, Màrius Serra, Montreal 76 i Marcel Tomàs & Cascai Teatre. El dia 17 coincidiran a Fornells de la Selva Albert Pla, Tortell Poltrona, The Hanfris Quartet, Circ Los i Acció, i el dissabte 18 es tancarà l'11è Emergent a Llagostera, amb Sanjosex, Teatre Nu, Caïm Riba, Álvaro Carmona, Sira Bover i Copa Lotus. Com sempre, el fotògraf David Julià deixarà testimoni gràfic de cada nit amb el ‘foto-sketch' que es projecta, com a resum, al final de cada espectacle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda