cultura

Santa Florentina canvia els concerts al castell de Canet per una vela a Caldes

El festival marxa després de 16 anys al municipi perquè no aconsegueix prou finançament

L'Ajuntament de Canet vol que torni amb periodicitat biennal

El prestigiós festival de música clàssica Castell de Santa Florentina que des de fa 16 anys se celebrava a Canet perdrà aquest estiu l'escenari que el va veure néixer i que li ha donat el toc de distinció en aquest període. Fa dos anys, uns inversors russos van comprar la part del castell modernista reformat per Lluís Domènech i Montaner propietat de la família Hartmann, organitzadora del festival. Malgrat comprometre's a mantenir la cita cultural, que demanava una important aportació econòmica, el 2014 ja va reduir la xifra de 60.000 a 40.000 euros i aquest any va informar que només hi aportava 10.000. El responsable del festival, Carlos Hartmann, va intentar trobar nous inversors i va trucar a la porta de l'Ajuntament perquè assumís la part que els nous propietaris no aportaven, però el consistori li va respondre que era inviable assumir tanta despesa. La solució va arribar el dia 12 amb la signatura definitiva entre Hartmann i l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), amb qui havia arribat a un acord per traslladar el festival. El contracte precisa que la cita musical se celebrarà a la part alta del parc de Can Muntanyà, on s'instal·larà una gran vela amb capacitat per a 500 persones i a la qual s'accedirà amb un servei de bus llançadora. Segons informa l'Ajuntament de Caldes, serà l'empresa del festival la que assumirà tant l'adequació de l'espai com la logística de cada concert, inclosa la venda d'entrades. Tot i això, el concert d'inauguració es farà a l'església parroquial l'11 de juliol amb el recital líric de la soprano russa Katerina Tretyakova. El programa, que s'allargarà durant els mesos de juliol i agost, inclou fins a 12 espectacles, entre els quals destaquen dues representacions de l'òpera Carmen, l'espectacle Elogi de la dansa del Ballet Rus de Barcelona i el Cor del Gran Teatre del Liceu. El cartell definitiu encara no s'ha donat a conèixer.

En vista de l'anunci de la marxa del festival, l'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU), va explicar ahir que està en converses amb el seu homòleg de Caldes per poder tornar a recuperar la cita cultural, però amb una periodicitat biennal i conservant l'escenari del castell. “És un actiu cultural molt arrelat al municipi i volem que ho continuï estant”, va dir, però va reconèixer que no hi ha res tancat i que tot dependrà dels resultats de les pròximes eleccions. Marín, però, assegura que sí que es mantenen les visites guiades al castell.

LA DADA

16
anys
fa que se celebra el Festival Castell de Santa Florentina a Canet de Mar, que aquest any marxa a Caldes d'Estrac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga