El fotògraf Albert Puntí exposa a Reus una sèrie de muntatges digitals amb què explora l'espai

El fotògraf Albert Puntí exposa fins a l'11 d'octubre un conjunt de disset fotografies al Centre de la Imatge Mas Iglésies de Reus. Puntí va guanyar la medalla Gaudí de Fotografia de la VII Biennal Internacional de Fotografia de Reus, l'any 2007.

Poètiques de l'espai és el títol de l'exposició, que ha comissariat Cecília Lobel, mitjançant la qual Albert Puntí (Torelló, Osona, 1953), l'obra del qual s'inscriu en el camp de la fotografia creativa, explora un món imaginari i surrealista. I ho fa mitjançant la tècnica del fotomuntatge digital, que li permet recrear escenes inquietants i misterioses extretes de la pròpia realitat íntima de l'artista. D'aquesta manera, a les fotografies apareixen personatges i espais laberíntics que s'entrellacen amb una barroca teatralitat decorativa potenciada pels jocs de clarobscurs.

Albert Puntí explica que el seu principal interès com a fotògraf és «maximitzar les possibilitats que ofereix la fotografia digital per experimentar, fer recerca i trobar nous camins expressius». El seu objectiu no és, doncs, «captar fotografies» sinó «construir sofisticades imatges mitjançant una acurada i reflexiva recerca sobre la seva estructura interna».

Per mitjà de moviments de càmera que transformen els punts de fuga en línies de fuga, l'autor desenvolupa una personal sintaxi de la imatge que trenca radicalment amb la unicitat del punt de vista. D'aquesta manera, proposa imatges aparentment normals i quotidianes on recrea escenaris carregats d'incongruències visuals que qüestionen subtilment l'espectador, «i com ho feia René Magritte amb la seva pintura», les nocions de realitat o ficció, de dia i nit o de dalt i baix.

L'exposició Poètiques de l'espai es divideix en quatre sèries temàtiques, totes vinculades amb l'espai: els interiors inspirats en els dibuixos d'Escher; els càlids bodegons propers al món pictòric de Vermeer; una recreació lúdica i aparentment realista de la seu de Manresa; i les tires verticals que sintetitzen l'interès obstinat del fotògraf per captar, en una sola imatge, el recorregut de la mirada.

Albert Puntí és doctor en geografia i diplomat en egiptologia. Va estudiar fotografia a l'Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell