cultura

Les obres del castell de Cervià de Ter podran començar el maig

Les obres globals volten els 300.000 euros

S'entrarà en fase de licitació i, paral·lelament, està previst que ara es reprenguin els treballs arqueològics

Les obres de restauració, conservació i museïtzació del castell de Cervià de Ter començaran, amb tota probabilitat, el maig, un cop aquestes es licitin. Un acord a tres bandes entre Acesa, l'Ajuntament i la Diputació de Girona permetrà recuperar un espai ubicat al mig del poble i que era una vella reivindicació. Amb un pressupost de 300.000 euros, la recuperació permetrà explicar la història i el convertirà en un espai atractiu del municipi. Els treballs començaran amb la represa de les excavacions i s'enllaçaran amb la resta d'actuacions.

El 2013, l'Ajuntament de Cervià de Ter va tancar un acord amb els propietaris de dos dels principals monuments del poble, el castell i la torre de les Hores, i aquests van passar a ser de titularitat municipal. L'equip de govern de Cervià de Ter, de CiU, va rebre en aquell moment dues donacions de propietaris i, per assegurar-se el tercer terç, van tancar un conveni fins al 2020 per un valor total de 80.000 euros (a raó de 10.000 euros l'any). Paral·lelament, en l'última comissió de patrimoni, que es va celebrar el juliol de l'any passat, es va valorar favorablement el projecte d'investigació, consolidació i promoció del castell. Aquest és un projecte que impulsen l'Ajuntament i la Universitat de Girona (UdG) amb una campanya arqueològica per consolidar els resultats i museïtzar les restes perquè siguin visitables en un futur pròxim. El jaciment de Cervià disposa, a través de l'1% cultural, d'un fons per impulsar el projecte. Juntament amb el castell, l'Ajuntament és titular de la torre de les Hores, una construcció defensiva de planta circular, dels segles XI-XII, que forma part del recinte emmurallat. A la torre hi havia dependències de la mateixa família propietària del castell. Tant el castell com la torre van ser declarats béns culturals d'interès nacional (BCIN) pel govern.

LA DATA

2013
L'Ajuntament de Cervià de Ter
va tancar un acord amb els propietaris del castell i la torre de les Hores, que van passar a ser municipals

Una entitat que no llança la tovallola

La recuperació del castell de Cervià de Ter no es pot entendre sense l'aparició, l'any 2010, de l'Associació d'Amics de Cervià Antic. Aquesta entitat va ser clau per impulsar, com a ideòloga, la recuperació d'aquest espai característic del municipi. Gerard Oliver, membre de l'entitat, destaca el treball, així com la implicació, de l'Ajuntament, juntament amb Acesa, per aconseguir recuperar el monument.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona