cultura

‘Soules' homenatja les grans senyores de la ‘black music'

Nito Figueras dirigeix aquesta producció pròpia del Black Music Festival, amb les veus de Txell Sust, Sandra Fern, Marina BBface i Alba Pérez

S'estrenarà divendres a l'Auditori de Girona

El Black Music Festival estrenarà divendres una producció pròpia, Soules, un concert que està plantejat com un homenatge a les millors veus femenines de la música negra i en el qual sonaran adaptacions molt personals d'una quinzena de clàssics d'Aretha Franklin, Tina Turner, Chaka Khan, Randy Crawford, Etta James i Nina Simone, entre altres grans dames del soul i el jazz. Soules, que tindrà lloc aquest divendres a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona (21 h, 15 i 20 euros), és el segon projecte que el músic saltenc Nito Figueras dirigeix per al festival, després de la Black Music Experience, una macrobanda que va actuar a les edicions del 2010 i el 2011. A Soules, Figueras també lidera una gran formació de dotze instrumentistes i vocalistes, The Black Music Band, però amb el tret característic que quatre cantants catalanes actuals posaran les seves veus i els seus respectius estils personals al servei d'aquest repertori ple de joies incontestables de la black music. Inicialment, les vocalistes de Soules eren tres: la maresmenca Txell Sust, amb un currículum tan llarg i variat que inclou diversos projectes jazzístics, discos propis més personals i una llarga col·laboració com a corista d'Alejandro Sanz en les seves gires; la gironina Sandra Fern, que forma part de The Gospel Viu Choir, Bourbon i Calista Walks, i té previst publicar aviat discos amb aquestes dues últimes formacions; i Marina BBface, molt vinculada a l'escena musical gironina com a vocalista durant molts anys de The Pepper Pots, que ara està a punt de llançar el primer àlbum que ha gravat al capdavant de la seva nova banda, The Beatroots. Tres grans veus a les quals es va afegir posteriorment la d'Alba Pérez, una jove cantant de Sentmenat, vocalista del grup Bla Bla Black, que va guanyar un concurs convocat pel festival, entre mig centenar de candidates. “De seguida ho vam veure clar”, constata Nito Figueras sobre l'elecció de l'Alba.

The Black Music Band, que aquesta setmana està fent assajos intensius a l'Espai Marfà de Girona després de tres mesos de preparatius, inclou també els següents músics: Glòria Torres (saxòfon), Leo Torres (trompeta), Pere Enguix (trombó), Rafa Fernán (bateria), Joan Pérez (baix), Jaume Fulcarà (guitarra), Joan Carles Capdevila (teclats) i Nito Figueras, al piano i la direcció musical. “Tots són músics veterans d'aquest estil de música, amb la meitat dels quals no havia tocat mai. M'agrada treballar amb gent amb la qual no ho he fet abans: és una aventura que em ve molt de gust”, afirma Figueras.

El concert està plantejat de manera que cada cantant serà la solista d'uns temes en concret, amb la resta de vocalistes fent els cors. Alguns temes seran presentats en tres medleys o petits blocs temàtics. Aquest concert serà, en principi, únic, però no es descarta que es pugui tornar a fer en altres escenaris del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.