Llibres

infantil i juvenil

lluís llort

Clàssics de Verne en bilingüe i reconcentrats

Entre els guionistes, quan el cervell està rebregat i espremut com una bosseta de te feta servir, hi ha una dita que fa una cosa com ara: “Posats a copiar, copia dels bons.” Una afirmació carregada d'una lògica diàfana, com ho seria que, si copies en un examen, assegura't de fer-ho d'algú que tingui la resposta correcta. Aquesta filosofia de subsistència es podria versionar a l'hora d'adaptar obres literàries: “Posats a adaptar, adapta els clàssics, que mai deceben.” Aquest és el cas de la nova col·lecció d'Edebé dedicada a obres de Jules Verne (1828-1905), un d'aquells clàssics que no fallen, amb una obra prolífica –uns cinquanta-cinc títols– i plena d'històries d'aventures i ciència-ficció que es transmeten generació rere generació.

L'il·lustrador argentí Pablo Zamboni ens ofereix també la síntesi del text de tres títols de Verne per iniciar la col·lecció: 20.000 llegües de viatge submarí, Viatge al centre de la Terra i De la Terra a la Lluna.

Una de les peculiaritats de la col·lecció és que les il·lustracions són a doble pàgina, com la que acompanya aquest article, i a la pàgina esquerra podem llegir un fragment de text en català i a la pàgina dreta el podem llegir en anglès, fins a un total d'onze fragments de cada. Un text en lletra lligada que serà un bon suport per a les classes d'anglès escolars. La versió castellà/anglès, també la podem trobar a la mateixa editorial.

Pablo Zamboni comenta al seu blog que va decidir iniciar aquest projecte en veure que a les llibreries –del seu país, però tampoc seria radicalment diferent al nostre– es venien llibres, per als primers lectors i en general –al mercat hi ha honroses excepcions, tot sigui dit–, amb una literatura massa bàsica, plana, protagonitzada per animalons amb noms ridículs i anècdotes primes. Això el va empènyer a idear la manera d'oferir llibres amb més contingut i, ja posats, va voler intentar-ho amb un clàssic com Verne, mundialment famós, per tant conegut pels pares, i amb ingredients com ara l'aventura, el misteri i la fantasia garantits. Un cop va decidir la línia de disseny, amb dibuixos tan sintètics com el text, va enviar el projecte a tot d'editorials. A l'Argentina no li van fer prou cas i la primera oferta atractiva li va arribar de Barcelona.

20.000 llegües de viatge submarí / Viatge al centre de la terra / de la terra a la lluna
Text i il·lustracions: Pablo Zamboni Traducció: Robin Gill (anglès) i Elisenda Vergés-Bó (català) Editorial: Edebé Pàgines: 24 Preu: 6,40 euros A partir de: 3 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS
EQUIPAMENTS

La façana de l’ajuntament de Tarragona recuperarà el color original

TARRAGONA