cultura

Una nit plena d'estrelles

Van presentar ahir ‘Love letters' a Peralada

Sílvia Pérez i Raül Fernández van exhaurir les entrades a Sant Feliu i Sharon Corr, a Castelló

La d'ahir va ser la primera gran nit d'alta intensitat estel·lar als festivals d'estiu gironins, que ja funcionen a ple rendiment. El Festival Castell de Peralada va rebre una visita poc habitual, la dels actors francesos Gérard Depardieu i Anouk Aimée, que van estrenar a l'Estat espanyol el muntatge teatral Love letters, versió francesa de l'obra de l'escriptor nord-americà A. R. Gurney, que, com el seu títol indica, té com a punt de partida la lectura d'un grapat de cartes d'amor: tot un repte per a dos actors de gran ofici que, fora de la gran pantalla, continuen despertant la mitomania del públic.

Gairebé en paral·lel a la representació de Love letters a Peralada, la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró triomfaven ahir a la nit en el primer gran concert del 52è Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, a l'Espai Port, que aquest any ha incrementat la capacitat i, tot i així, va resultar petit per a la força creativa i el poder de convocatòria d'aquest duet únic, que ha tornat a sorprendre amb el seu granada, així, en minúscula, com una bomba de mà o com la dolça magrana en castellà, però també evocant la ciutat d'Enrique Morente, un dels referents citats en aquest disc esplèndid, al costat de Lluís Llach, Albert Pla, Édith Piaf, Robert Schumann, Leonard Cohen, etc. Amb les 1.300 entrades exhaurides des de fa dies i el públic molt entregat en tot moment, Sílvia i Raül van transitar amb plena llibertat per camins musicals no sempre fàcils, sovint d'una bellesa inquietant i tortuosa, lluny dels paràmetres del pop i la cançó més convencionals. I tot i així, la veu màgica de Sílvia Pérez Cruz continua conquerint les grans audiències, com la de la Porta Ferrada, tan a prop de casa seva.

També va exhaurir ahir totes les localitats posades a la venda la cantant i violinista irlandesa Sharon Corr, que va oferir a la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries el seu únic concert d'aquest estiu a Catalunya, dins del festival Sons del Món. Considerada una de les dones més elegants d'Irlanda, Sharon Corr va saber transmetre aquesta elegància a dalt de l'escenari, en la presentació dels temes del seu segon disc en solitari, The same sun, sense oblidar alguns dels seus èxits amb The Corrs.

Ahir a la nit, Marc Parrot també va oferir el tercer concert del cicle Estius al Pati, a la Casa de Cultura de Girona, on va repassar en solitari la seva llarga trajectòria. També, mentre Tomeu Penya i altres artistes protagonitzaven l'última jornada del festival Emergent, a Cervià de Ter, els nord-americans The Adolescents eren el cap de cartell del festival Actitud de Vidreres, i Maria Rodés i Jazzmachín posaven en marxa l'Interludi de Calonge amb cobla i bolero del tercer mil·lenni. Una gran nit.

2
concerts
més tenen previst fer Sílvia Pérez i Raül Fernández a les comarques gironines, a Figueres i Girona.
50
milions de discos
han venut The Corrs, el grup dels germans Andrea, Sharon, Caroline i Jim Corr.

Stravinski segons Pina Bausch segons Roger Bernat

El Festival de Torroella de Montgrí, que es va inaugurar divendres, continua avui amb La consagració de la primavera, d'Ígor Stravinski, a partir d'una versió coreogràfica de Pina Bausch, en una escenificació de Roger Bernat, a l'Auditori Espai Ter (19 h, 25 euros). El cèlebre ballet de Stravinski i el coreògraf Vàtslav Nijinski, estrenat el 1913 a París pels Ballets Russos enmig d'un gran escàndol, va ser objecte d'una històrica versió de la cèlebre ballarina i coreògrafa alemanya Pina Bausch.

En el muntatge que es podrà veure a Torroella, el dramaturg i director d'escena Roger Bernat converteix el públic en el protagonista de l'obra. Amb uns auriculars, els espectadors escolten la música i les instruccions per ballar la coreografia creada per Bausch.

Més interaccions artístiques: demà començarà a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, on es pot veure l'exposició L'ideal en el paisatge, un cicle de quatre concerts protagonitzats per professors de l'Escola Municipal de Música: David Morata, Dolors Vidal, Irene Ferrer i Jaime Olivé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell