Llibres

còmic

XAVIER ROCA

Vademècum de superherois

Des de ja fa uns anys, el cinema ha fet sortir la figura del superheroi de l'armari del friquisme i l'ha convertit en un estereotip de la cultura mainstream. El llibre 1001 curiosidades de los superhéroes apareix per explicar a un públic general, no necessàriament especialitzat, diverses anècdotes i dades curioses dels superherois del còmic.

Els autors del llibre són dos experts coneixedors del món del còmic: Tomás Pardo, periodista especialitzat i responsable de comunicació dels salons del Còmic i del Manga, i Pedro Monje, enginyer de telecomunicacions que ha escrit llibres de divulgació i escriu sobre l'actualitat de les editorials Marvel i DC al web Zona Negativa.

A manera de guia, tots dos fan una exhaustiva repassada als principals superherois de la historieta –i també a d'altres personatges col·laterals, com Dick Tracy, Flash Gordon, Mandrake, El Príncipe Valiente o Spirit– agrupant-los per característiques similars: els justiciers urbans, els superherois d'arrels mitològiques, els personatges de la Guerra Freda, els herois turmentats, els mutants, les noies, els terrorífics, els supermalvats, els crepusculars, els venjatius, els supergrups, els futuristes...

Així, pel llibre circulen –amb amenitat i sentit de l'humor– Superman, Batman, Flash, Daredevil, Linterna Verde, Thor, Capità Amèrica, Hulk, Spiderman, la Patrulla X, els Watchmen, Sandman, els Quatre Fantàstics i molts d'altres.

Quina va ser la gènesi de cada un d'aquests herois? Quins són els seus superpoders? Quins són els seus aliats i les seves nèmesis? Quines adaptacions s'han fet al cinema o a d'altres mitjans, com la televisió? En un dels aspectes més singulars, el llibre 1001 curiosidades de los superhéroes també parla de la base científica existent en el substracte de les característiques dels superherois –dels seus poders i també dels seus gadgets– i com, en alguns casos, la tecnologia ha aconseguir materialitzar alguns dels fets que semblaven inversemblants i quimèrics en el moment de la creació dels personatges.

1001 curiosidades de los superhéroes
Text: Tomás Pardo i Pedro Monje Editorial: Robinbook Pàgines: 245 Preu: 17,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS