cultura

El còmic entra en zona de guerra

El suplement Cultura destaca aquesta setmana el 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

També dedica les seves pàgines a la Setmana Internacional de Poesia de la capital catalana

El suplement Cultura d'El Punt Avui dedica aquesta setmana un reportatge de Jaume Vidal al tema central del 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona: la guerra, citant alguns dels autors històrics i actuals del gènere. A més, Xavier Roca entrevista Rubén Pellejero, dibuixant de Batman.

Pel que fa a la Setmana Internacional de Poesia de Barcelona, podem llegir les anàlisis que fan Jordi Llavina de l'obra de Vinyoli i Coloma Lleal de la poesia de Santi Soler Amigó, antic membre dels MIL.

En l'apartat d'opinió, podem llegir articles de David Castillo, Vicenç Pagès, Artur Ramon, Màrius Serra, Núria Puyuelo, Bienve Moya, Joaquim Carbó i D. Sam Abrams.

Pel que fa a crítiques, Xavier Serrahima parla de la nova traducció de “Càndid” de Voltaire; Òscar Montferrer valora la darrera novel·la de Donna Leon i el seu comissari Brunetti; Xavier Cortadellas analitza Ànima, de Wajdi Mouawad; Jordi Capdevila comenta el debut d'Enric Calpena, Memòria de sang; entre d'altres crítiques de David Bueno, Joan Duran i Lluís Llort, que també signa la pàgina de gènere infantil i juvenil.

En cinema, podem llegir l'entrevista que fa Bernat Salvà a Carlos Marques-Marcet, director de 10.000 KM, i un article sobre la nova versió de Godzilla. De la seva banda, Àngel Quintana ressenya els films 10.000 KM i Nueva vida en Nueva York.

En la secció de música Guillem Vidal escriu sobre els músics de jazz Agustí Fernández i Marco Mezquida. I Joan Vallès comenta el nou disc dels llegendaris Pixies, Indie Cindy.

En teatre, Jordi Bordes explica que el TNC convida tres dramaturgs (R. Spregelburd, Falk Richter i Lluïsa Cunillé) a escriure sobre el concepte de Fronteres, i ho presenta a la Sala Petita amb tres peces dirigides pel mateix Spregelburd, Alícia Gorina i Lluïsa Cunillé, respectivament.

Xavier Castillón signa una article sobre els 25 anys de la companyia de teatre La Funcional, de Figueres. Carina Filella ens presenta l'exposició retrospectiva de fotografies d'Antoni Bernad que té lloc a la Casa Canals de Tarragona. Teresa Márquez anuncia que el Museu de l'Estampació de Premià de Mar es reinventa. David Marín relata el concert de Lídia Pujol a l'església de Santa Maria de les Franqueses.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (sobre l'artista Alex Francés), Jaume Vidal (sobre l'artista Mayte Vieta) i Pilar Parcerisas (sobre els artistes pel dreta a decidir).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia