cultura

Visa no vol la imatge d'extrema dreta

La direcció parisenca del Festival Visa Pour l'Image ha deixat entendre als mitjans de comunicació de Perpinyà que, en cas de victòria a la capital nord-catalana de l'extrema dreta del Front National en la segona volta de les eleccions municipals que s'han de celebrar diumenge que ve, el festival de fotoreportatge podria deslocalitzar-se “a Espagne”. No han aclarit en quina ciutat i, si fos el cas, si seria a Catalunya. Després de la primera volta de diumenge passat, només queden com a candidats de la segona el batlle actual, el conservador Jean-Marc Pujol de la UMP, i Louis Aliot, del Front National, dirigit per Marine Le Pen. El festival Visa se celebra a Perpinyà cada any des del 1989, des de finals d'agost a mitjan de setembre, durant dues setmanes. Es tracta del principal festival de fotoperiodisme del món. Aquest festival proposa no només exposicions, sinó també conferències, trobades internacionals i entregues de premis prestigiosos a fotògrafs internacionals, recompensant els millors reportatges. Els fotògrafs més cèlebres del món assisteixen i participen en aquest festival. Al voltant i al marge del festival oficial, Perpinyà s'omple, cada mes de setembre, d'exposicions de fotografies en bars, restaurants, botigues, esglésies i empreses en el que s'anomena el Visa Off. Les exposicions oficials es fan en monuments històrics de la ciutat que l'Ajuntament posa a disposició dels organitzadors. Durant la durada del festival s'enregistra a la capital rossellonesa i les poblacions del voltant una ocupació hotelera del cent per cent. El candidat de l'extrema dreta a l'alcaldia, Louis Aliot, ha sortit al pas d'aquests temors de la direcció del festival afirmant que “la diversitat i oferta cultural de la ciutat i la regió són una riquesa, i no tinc la intenció de canviar res en les iniciatives culturals que ja existeixen”.

El vicepresident del Front National i candidat anuncia també que completarà l'oferta cultural “amb altres iniciatives i creacions”. Una altra iniciativa per “barrar el pas al Front National” és un manifest encapçalat per la cantant Teresa Rebull, amb intel·lectuals i artistes nord-catalans, majoritàriament d'esquerres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia