cultura

Morella i Cinctorres treballen en el projecte “Dinosaures als Ports”

Els dos consistoris han realitzat una reunió de treball i sol·liciten una altra urgent a la Diputació de Castelló per a posar en marxa el projecte i signar el conveni presentat

Els ajuntaments de Morella i Cinctorres han realitzat una reunió de caràcter tècnic per avançar en el projecte “Dinosaures als Ports”.

Tots dos consistoris, van presentar un projecte a la Diputació de Castelló, administració que va anunciar, fa unes setmanes, que donaria suport amb inversions per a l'any 2014. Per això, els ajuntaments han exigit una trobada per signar el conveni i posar en marxa aquest projecte que pretén dinamitzar la paleontologia de la comarca.

Els alcaldes de Morella i Cinctorres, Rhamsés Ripollés i Antoni Ripollés, afirmen que “el projecte Dinosaures als Ports té una gran importància per al desenvolupament de la comarca, així que no es pot perdre temps i deixar passar l'oportunitat de generar riquesa des d'ara, i de posar en valor les nostres restes paleontològiques per divulgar el seu coneixement i atraure més visitants”. A més, recordaven que “en aquests últims anys s'ha parlat molt de dinosaures, però la veritat és que s'ha invertit poc o res”.

El projecte de Morella i Cinctorres pretén millorar la conservació de les restes paleontològiques, les condicions de treball dels professionals, que el patrimoni es quede i que torne a la comarca i que es puga exposar un major nombre de peces. Cal recordar que es calcula que a la comarca només hi ha exposades un 10% de les troballes. Fins i tot, fa set anys es va presentar un projecte anomenat “Mudim”, per poder mostrar molts més fòssils. Aquest nou projecte es diferencia d'aquell en l'adaptació a la situació econòmica actual i l'aposta per la ciència, l'estudi, la pedagogia o educació com a motors de la recuperació del patrimoni i del turisme familiar.

Cal recordar que, la comarca dels Ports és una de les zones més riques a nivell paleontològic d'Europa. En ella, s'han trobat milers de peces, d'una gran importància històrica i patrimonial. A més, la posada en valor d'aquestes peces podria atraure un gran nombre de visitants, com passa a Terol, que rep centenars de milers de visites amb el reclam de “Dinópolis”.

Morella i Cinctorres també reben milers de visitants anualment al Museu Temps de Dinosaures, l'exposició “Grans i Menuts. Dinosaures i Tortugues a Morella”, el Jaciment Anna i la Col·lecció Museogràfica de Cinctorres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona