Territori

BREUS / C.F

Adolf Brull guanya el premi d'assaig Bladé Desumvila
El treball Un hom bo, Lluís Brull, dedicat a la figura d'aquest activista cultural, redactat pel seu nebot, Adolf Brull, ha estat el guanyador del XVI Premi d'Assaig sobre la Ribera d'Ebre Artur Bladé i Desumvila. Lluís Brull i Cedó (Tivissa, 1891-1954)va ser el descobridor de diversos jaciments arqueològics i el primer a excavar, sota les directius del doctor Salvador Vilaseca i Josep Serra Ràfols, al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, entre els anys trenta i quaranta. Brull també va ser un destacat activista cultural, i de les seves mans van sorgir nombroses iniciatives per promoure el coneixement històric de Tivissa, com ara la recopilació i publicació de l'obra Fulls d'Història de Tivissa, o la creació del periòdic quinzenal Tivissa, que es considera un testimoni excepcional sobre el batec de la vila entre els anys 1928 i 1931.Va desenvolupar una destacable activitat periodística a la premsa del territori, en capçaleres com ara El Llamp, Priorat i, especialment Tivissa, de la qual en va ser redactor en cap. D'altra banda, el jurat del premi riberenc també va fer una menció especial a l'obra Pobles de la Catalunya sud a la fi del segle XVIII (Ribera d'Ebre, 1787-1800), presentat per Joan Ramon Vinaixa. Durant l'acte d'entrega del guardó, l'escriptor i periodista Xavier Garcia va destacar la importància d'aquesta convocatòria al llarg de totes les seves edicions, i també el paper destacat de l'entitat que el convoca, el CERE (Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre), que enguany celebra el seu trentè aniversari.
El baríton tarragoní Àngel Òdena, a l'Auditori Josep Carreras
La gala benèfica que cada any organitza l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca en favor de la lluita contra la leucèmia tindrà aquest cop com a protagonista el baríton tarragoní Àngel Òdena, que actuarà acompanyat pel pianista Marco Evangelisti, el mateix que l'any passat va participar en la mateixa gala amb Ainhoa Arteta. El concert tindrà lloc aquesta nit, a les 21.30. Durant la presentació de l'actuació, els responsables de l'auditori vilasecà també van fer balanç de la programació d'enguany, van destacar que aquest any s'hi han organitzat més de 530 concerts, i que hi han assistit uns 187.000 espectadors, xifra que representa un 75% d'ocupació mitjana de la sala.
CONCERT D'ÀNGEL ÒDENA
Auditori Josep Carreras, avui, a les 21.30 h
Piano: El baríton Àngel Òdena actuarà acompanyat del pianista Marco Evangelista, que l'any passat també va pujar al mateix escenari amb Ainhoa Arteta.
Companyia tebac de reus
'Terra Baixa', d'Àngel Guimerà
Miquel Àngel Fernàndez: El director Miquel Àngel Fernàndez i la companyia reusenca Tebac presenten una versió actualitzada d'un dels drames clàssics de la literatura catalana, Terra Baixa, d'Àngel Guimerà. La representació tindrà lloc aquest cap de setmana, dies 30 de novembre i 1 de desembre, al Teatre Bartrina de Reus. Nou actors i actrius prenen part en el muntatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona