cultura

Nadales del món

El nou disc de Cris Juanico, ‘Un món de nadales', sortirà a la venda el dia 2 de desembre i El Punt Avui l'oferirà als subscriptors a un preu rebaixat de 7,95 euros

Núria Feliu, Joan Reig i Quimi Portet són alguns dels artistes que han col·laborat en el disc

Nadales catalanes tan conegudes com Fum, fum, fum i El dimoni escuat, però també la nord-americana Go tell it on the mountain i la peruana Cholito; el nou CD del cantant menorquí Cris Juanico, Un món de nadales, proposa un viatge musical a través de versions de nadales tradicionals d'arreu del món. Sortirà a venda el dia 2 de desembre i El Punt Avui l'oferirà als subscriptors a un preu rebaixat de 7,95 euros. Els lectors del diari el podran adquirir per 13,50 euros.

Cris Juanico no viatja sol. El projecte l'ha volgut fer acompanyat d'altres artistes i grups musicals catalans, ja siguin del món del pop-rock, de la música mediterrània, del flamenc o del jazz: Núria Feliu, Joan Reig, Quimi Portet, Roger Mas, el Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor Vivaldi en són alguns dels col·laboradors.

L'esperit del disc és, segons el seu autor, “apropar la música d'altres indrets, divulgar la música tradicional i popular en un format innovador, descobrir la riquesa de la música popular a través de versions modernes i actualitzades”. Les nadales passen pel sedàs de l'estil del cantant, amb sons jazzístics i amb tocs de swing o de bossa nova. Es tracta, segons els seus responsables, de donar “un caire diferent” a les nadales populars, a partir d'arranjaments específics per a cadascuna, “que permetin explorar-ne noves possibilitats musicals”.

Altres nadales incloses en el disc són Olentzero (País Basc); A la nanita, nana (Galícia), que canta juntament amb Meritxell Gené; Tamboriner (Andalusia), amb la col·laboració de Joan Reig i Roger Mas; Santa Nit (europea), amb el Cor Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols; la catalana El desembre congelat, amb David Serra i Pau Alabajos; i Què li darem (Menorca), entre d'altres. Totes són interpretades en català.

En l'enregistrament del disc, Juanico ha estat acompanyat musicalment pel trio format pel pianista Lluís Gonzàlez, el contrabaix Joan Solà-Morales i el bateria César Martínez. L'han gravat entre els mesos de juliol i octubre a llocs tan diversos com ara la Sala Multifuncional d'Es Mercadal, els Estudis Aumon de Ciutadella de Menorca, els estudis Microcosmos de Sabadell i Swing de Palma de Mallorca, i el Petit Palau del Palau de la Música Catalana, entre d'altres. L'han mesclat als Estudis Ground de Cornellà de Terri per Jaume Figueres i masteritzat a Catmastering de Manresa, per Juanjo Muñoz.

A partir d'aquest desembre Cris Juanico començarà una sèrie de concerts audicions en què preveu dur com a suport la projecció d'un vídeo que farà de “narrador visual” durant l'actuació. El vídeo introduirà cada nadala: el seu origen, el seu significat, la seva història. “Un viatge virtual que ens portarà a fer un mapa de nadales, on les cançons seran els punts peculiars de cada país”, insinua.

Aquest és el vuitè disc en solitari de Cris Juanico, després de la seva participació en grups com Ja T'ho Diré i Menaix a Truà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS