cultura

Crítica

arts escèniques

Magritte al planeta dels simis

Ne m'oublie pas es presenta com “una creació franconoruega que combina actors i titelles de mida humana, ambientació nòrdica i cants onírics”. La descripció és bastant exacta, però les paraules no delimiten prou bé el que planteja el creador francès Philippe Genty (1938) en aquest muntatge gairebé sense paraules (“El mico s'ha menjat la meva mà”
–diu obsessivament una de les actrius– [...], jo m'he menjat el mico i la meva mà”) estrenat a l'Estat espanyol dins de Temporada Alta, on Genty ja va presentar Boliloc, el 2008, i Voyageurs immobiles, el 2010.

De fet, aquesta és una revisió del clàssic de Genty, estrenat el 1992 al Théatre de la Ville de París. En aquesta nova versió, els protagonistes són nou joves actors i actrius formats a l'Escola de Teatre Gestual de Verdal (Noruega): uns intèrprets ideals per representar els somnis i els malsons de Genty, que com tots els grans creadors té un univers propi perfectament definit. El treball amb els titelles és impecable, fins al punt que hi ha moments que costa identificar qui és l'actor i qui és el seu titella, i estèticament l'espectacle està farcit d'imatges poètiques plenes de força, algunes divertides, d'altres inquietants, construïdes amb teatre gestual, dansa i música. S'intueix un fil argumental en aquest seguit d'escenes amb simis antropomorfs i homes i dones desequilibrats, però un cop has perdut el fil et sents lliure per imaginar uns personatges de Magritte al mig del planeta dels simis.

Ne m'oublie pas
Director: Philippe Genty
Teatre Municipal de Girona, diumenge 13 d'octubre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona