cultura

Política municipal

Discrepància pel compromís amb el circ a Figueres

Els grups de l'oposició qüestionen el compromís financer del municipi amb el Festival del Circ fins al 2017

Els grups de l'oposició a Figueres no avalen el compromís del govern municipal d'aportar una cinquena part del finançament anual (un 20%) per a la celebració del Festival del Circ fins al 2017. El conveni, que només es va aprovar ahir en el ple amb els vots de l'equip de govern, de CiU, estableix que l'Ajuntament de Figueres aportarà quantitats d'entre 110.000 euros l'any 2014 i fins a 125.000 euros el 2017 al festival.

Sense rebutjar el festival, l'oposició coincideix a qualificar el conveni de precipitat i troba a faltar dades que avalin l'impacte del festival a la ciutat (a diferència de l'Acústica, que sí que va presentar un estudi d'impacte) i que justifiquin l'aportació d'aquests diners. També insisteixen que l'Acústica només va obtenir el compromís de l'Ajuntament al cap de sis anys i que el Festival del Circ té només dos anys. Mireia Mata, portaveu d'ERC, va justificar el seu vot negatiu perquè es va rebutjar la seva proposta de limitar el compromís a dos anys i perquè es tracta d'un festival que majoritàriament fa activitats de pagament. En el mateix sentit, Pere Casellas també va explicar el vot negatiu del PSC; va recordar que inicialment el festival incloïa el component de recuperació del castell (ara el festival es fa al parc de fires). Casellas també va dir que no se sap quantes entrades del festival han estat regalades. El PP es va abstenir. Maria Àngels Olmedo, portaveu del grup, va dir que hi ha un informe negatiu del secretari sobre la forma del conveni i que ella no ha obtingut resposta quan ha preguntat com han anat les primeres edicions. Joan Font (CUP) també es va abstenir lamentant la inexistència de tallers i activitats participatives a la ciutat per part de l'organització. El regidor no adscrit Esteve Gratacós també es va abstenir.

Manuel Toro, que ahir presidia el ple de Figueres assumint les funcions d'alcalde accidental en l'absència de l'alcaldessa, Marta Felip, i Josep Maria Godoy (regidor de Cultura) van defensar aquest compromís plurianual amb Circus Arts Foundation (fundació cultural organitzadora del festival), basant-se en les 35.000 entrades venudes i unes perspectives de creixement.

Canonada polèmica

L'altre tema que també va aixecar debat en el ple d'ahir va ser l'aprovació de les obres efectuades per Fisersa d'una nova canonada que ha de garantir el proveïment d'aigua a la ciutat (des de Pont de Molins), en cas de problemes de funcionament de l'actual. Les obres s'han fet per un import de 390.324,30 euros, però l'interventor ha revelat irregularitats en els procediments de licitació i execució del projecte. L'oposició va criticar les irregularitats, però el PSC i ERC van optar per aprovar l'obra i no comprometre les finances de Fisersa. La CUP i el PP es van abstenir, però el PP va ser el més bel·ligerant: Olmedo va reclamar responsabilitats i va dir que portaria el tema a “ordres superiors”, o sigui a l'Oficina Antifrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.