cultura

Marges i Fronteres, trobada al Puig Neulós

El projecte s'està preparant en el context d'Ingràvid, Festival de cultura contemporània de l'Empordà

Es tracta d'una caminada entre Figueres i Perpinyà amb accions artístiques simbòliques

Prenent com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, es proposa dos excursions simultànies entre Figueres i Perpinyà els dies 5 i 6 d'octubre de 2013. Els caminants aniran uns a l'encontre dels altres per trobar-se a la carena del Puig Neulós com a nexe d'unió entre Catalunya Nord (els organitzadors en diuen Llenguadoc-Rosselló) i l'Alt Empordà. Amb aquest acte “es vol descartar els límits com a una línia divisòria, per a considerar-la com a un espai més ampli, capaç de generar oportunitats entre les persones i el territori.”

El projecte Marges i Fronteres comença a les ciutats de Figueres i Perpinyà, però proposa “un encontre entre persones a un espai natural, expandint la idea d'intervenció a l'espai públic urbà, per explorar els espais interludis, tot recreant situacions i rituals poètics, com pot ser el soterrament de quaranta-vuit bols de fang realitzats per infants.” Aquest objecte secular, “símbol de la mixtura entre el plat i el got, actua com a mínima representació del fet domèstic, un espai de desig en el context dels èxodes transfronterers, la casa, el niu que es fon amb el camí amb la voluntat de retre un homenatge a totes les persones que van caminar, i que encara caminen entre fronteres per assolir els drets fonamentals de la vida.”

Ingràvid és una plataforma que té un doble objectiu. Per una banda apropar la creació contemporània a la ciutadania. Per altra “abordar qüestions, problemàtiques, solucions i reflexions entorn la societat actual tant de manera local com global.”

Ingràvid és el festival de cultura contemporània “del nord de Catalunya”, i pren principalment l'espai públic i la vida quotidiana a la ciutat. A cada edició participen del festival “un munt d'artistes, ponents i altres agents culturals, així com un públic actiu, més nombrós edició rere edició.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona