Llibres

infantil. i. juvenil

lluís llort

Rimat fa de més bon memoritzar

La temporada del suplement que avui tot just comença recupera una secció dedicada a la literatura infantil i juvenil que durant molts anys va defensar amb rigor i criteri l'escriptor i especialista en el gènere Andreu Sotorra.

Posteriorment, i fins no fa gaire, el tàndem format per l'escriptor Àngel Burgas i l'il·lustrador Ignasi Blanch va publicar una secció centrada en la valoració a dues veus de llibres il·lustrats.

A partir d'avui, cada setmana donarem notícia de cinc novetats de literatura infantil i juvenil, alternades setmanalment amb les novetats de còmic i llibre il·lustrat, que escolliran els especialistes Jaume Vidal i Xavier Roca.

Hem triat per inaugurar la represa 1714, llibre il·lustrat de temàtica apropiada en aquestes dates, escrit per un clàssic viu de la narrativa, Jordi Sierra i Fabra, i amb il·lustracions, precisament, d'Ignasi Blanch.

Sierra narra els fets del 1714 de manera rimada, que fa de bon memoritzar, com una cançó, tot i que no festiva. Estrofes de quatre versos i rima consonant ABAB són el vehicle que comanda l'autor des del 25 de juliol del 1713 fins a l'actualitat. I ho remata esperonant el lector amb la crida: “Bon cop de falç, defensors de la terra!”

Ignasi Blanch, amb el seu estil característic basat en el llapis i l'acoloriment selectiu, ens mostra Barcelona enderrocada a canonades, l'heroica defensa, el poble davant Santa Maria del Mar i, entre d'altres, l'allau d'estelades que els darrers anys onegen per tot el país.

1714
Text: Jordi Sierra i Fabra
Il·lustracions: Ignasi Blanch Editorial: La Galera Barcelona, 2013 A partir de: 7 anys Pàgines: 40 Preu: 19,95 euros
L'apunt
La Galera se suma a les moltes novetats que han aparegut, prèvies al tercer centenari del 1714, que tindrà lloc d'aquí a un any. Tant de bo sigui una festa ben sonada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.