El festival Ésdansa «estrenarà» sis companyies estrangeres

La representació internacional és inèdita en aquesta trobada de les Preses

L'Ésdansa 2009, organitzat pel Cercle Marboleny, tindrà lloc entre el 18 i el 23 d'aquest mes. Les actuacions de les companyies foranes es repartiran entre l'espectacle del dissabte a la nit (dia 22), el Dansajove, reservat als cossos de dansa juvenils (diumenge al vespre), i el Festacarrer, una tradicional cercavila que està prevista per al dissabte a la tarda.

El grup de Benín s'anomena Les As du Benin. El van fundar el 1991 amb l'objectiu de conservar i difondre el patrimoni cultural d'aquesta excolònia francesa, reflectit en les danses, algunes de les quals es refereixen al vudú, una creença que té l'origen precisament en aquell país. L'habitual dosi de danses hispanoamericanes que solen presentar-se a les Preses s'ha encarregat aquest cop als equatorians Humanizarte, una companyia que té la seu a Ambato (al centre del país) i recull el mosaic de les tradicions andines. No sol faltar mai a l'Ésdansa una representació d'exrepúbliques soviètiques. Aquest cop serà Manas, del Kirguizistan, situat a tocar dels Urals. Pel que fa als coreans Un Yul Mask Dance, destaquen per les seves coreografies amb màscares, que ajuden a representar llegendes de les zones rurals. En la gran barreja ètnica de Kenya s'inspira African Tumbas, que, com sol passar amb les coreografies de la zona, fa gravitar la seva proposta a l'entorn de la percussió. Finalment, de Bulgària vindrà Rosna Kitka, que ofereix un repertori amb el qual es pretén donar una visió general del folklore d'aquell territori.

La venda anticipada de les entrades per a tot el festival comença avui a l'Ajuntament de les Preses i a l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot (can Trincheria). Els preus oscil·len entre els 8 i els 12 euros, i es fan abonaments. Bona part de la programació, però, és gratuïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona