cultura

teatre

El Fitag s'obre amb un clam dels joves per un món millor

Cràdula inaugura el festival amb ‘UAP 13', un musical interpretat per alumnes de secundària i ple de referències crítiques a l'actualitat

L'obra va assolir un ple total al Municipal i una gran ovació

Poques vegades s'ha vist el Teatre Municipal de Girona tan ple com ahir al vespre, amb motiu de l'espectacle inaugural del 13è Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag 2013, que es va obrir amb un autèntic clam dels joves per prendre el relleu i crear un món millor que aquest que ens cau a trossos per tots costats. Aquest és, en síntesi, el missatge del musical UAP 13, posat en escena per la companyia cassanenca Cràdula Teatre i un centenar d'estudiants de secundària de les comarques gironines. Es tracta d'una obra plena de referències crítiques a l'actualitat, a les preferents, els elefants reials, les obres de l'N-II, Eurovegas i els banquers i els polítics que no tornen el que roben, amb adaptacions tocades i cantades en directe de cançons de Lluís Llach, Pink Floyd, Bob Dylan, Los Diablos, Adele, Coldplay, Abba, Teràpia de Shock, els musicals clàssics americans –Singing in the rain, West Side story– i, fins i tot, We are the World. “No es poden posar els diners i el poder davant de les persones”, diu un dels intèrprets d'aquesta obra 100% idealista que va acabar amb tots els intèrprets formant un gran símbol lluminós de la pau –UAP no és res més que pau al revés– a l'escenari i una enorme ovació del públic.

Prèviament, el director del Fitag, Martí Peraferrer; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Xavier Soy, en representació de la Diputació, organitzadora del festival, van donar la benvinguda als participants d'aquesta edició, que durarà fins dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES