cultura

Eydie Gormé, Los Panchos i nosaltres

El mes de febrer de 1964 a Nova York es va produir una trobada que va marcar la història de la música llatinoamericana. El trio Los Panchos, format aleshores per dos dels fundadors, Chucho Navarro i Alfredo Gil, i per Johnny Albino, va enregistrar la dotzena de boleros i tangos que formen l'LP Eydie Gormé y Los Panchos. Melodies com Nosotros, Piel canela, Sabor a mí, Caminito, Cuando vuelva a tu lado, La última noche, Di que no es verdad, Media vuelta o Amor, que també donava nom a l'àlbum, formen part per sempre més de la història sentimental de diverses generacions i la particular de moltes parelles que s'hi van enamorar, s'hi van besar i les van ballar, no importa l'ordre.

Aquells tres components de Los Panchos fa anys que ens van deixar, i el dia 10 agost passat moria a Las Vegas Eydie Gormé, a l'edat de 84 anys i després d'una vida dedicada a la música junt amb el seu espòs, Steve Lawrence, també cantant, amb qui va formar parella de balades i swing. Filla d'immigrants sefardites d'orígens hispanoturcs, Edith Gormezano va néixer al Bronx el 16 d'agost de 1928. De ben joveneta ja cantava a l'escola, fins que va començar a treballar amb grans bandes com la de Glenn Miller. Va treballar com a solista i el 1957 es va casar amb Lawrence, amb qui va tenir dos fills, un dels quals va morir. Van formar parella artística i van ser famosos pels seus diàlegs i acudits a l'escenari. Gormé va tenir èxit com a solista i va guanyar un Grammy el 1967 per la seva versió de If he walked into my life del musical Mame, i també un Emmy. Però on va triomfar realment va ser en el mercat de la música llatina, en les seves col·laboracions amb Los Panchos, que van continuar amb un segon àlbum, Cuatro vidas o Más amor, i una col·lecció de cançons nadalenques. Les seves versions amb Los Panchos són autèntiques icones del bolero, i considerades un clàssic de tots els temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.