cultura

opinió

Bordils, moltes gràcies

Diumenge passat es va encetar a Bordils el cicle de concerts Espais Sentits, que comprèn quatre programes de música catalana i meridional, i que, si tot va bé, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) ha de portar a 32 poblacions de les comarques gironines. La tarda era estranya pel mal temps, com ja fa dies que en suportem, però la façana imponent de l'església de Sant Esteve amb les dues torres punxegudes ens donava la benvinguda a un concert que, per a tots els que hi vam participar, va ser memorable.

La presència de les càmeres de TV3 sempre fa patxoca: indica a la gent que s'hi esdevé alguna cosa important. Mossèn Josep Garcia ens va rebre amb les portes i l'acolliment de bat a bat, i la gent a partir de mitja hora abans va omplir de gom a gom el temple. Ja començat el concert, el públic va ser proper, delerós d'escoltar el concert, i l'afecte amb què acollia l'OCE mostrava que la sentien seva.

Aquest escalf, els aplaudiments sincers, l'interès per Espais Sentits i el “Ja vindrem a Ullastret i a Madremanya!”, que els sortia del cor, van fer que els músics ens emocionéssim més diumenge passat que no pas quan toquem a escenaris consagrats com el Palau de la Música.

Us explico per què: a Bordils, que té uns 1.700 habitants, hi van assistir més de dues-centes persones, un 12% de la població. Feu números. Si quan toquem a Figueres vingués al concert el 12%, hauríem de tocar a l'Estadi Municipal. El 12% és d'una “rendibilitat” cultural que avui dia no et paga cap banc! I esperem precisament d'incrementar aquesta rendibilitat artisticocultural a mesura que Espais Sentits vagi cobrint territori. La gent com la que vam tenir diumenge a Bordils, aquesta gent nostra, és la que ens fa i ens farà costat perquè és el públic que vol gaudir de la música de la terra. Valsos i danses vuitcentistes, Concert commemoratiu del centenari de Salvador Espriu, Música catalana i mediterrània i Música per la llibertat és la proposta per a la gent de casa, la gent que té els sentiments a flor de pell i que pot gaudir de la música en espais de gran bellesa. És a dir, la gent com la de Bordils. Moltes gràcies, amics i amigues de Bordils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona