Territori

agenda. d'autor / c.f

Jesús Monllaó preestrena el seu primer llargmetratge a Tarragona
El cineasta tarragoní Jesús Monllaó preestrenarà el seu esperat primer llargmetratge, Fill de Caín, aquest divendres, al Teatre Tarragona. I, a partir del 31 de maig, es podrà veure a tots els cinemes de l'Estat espanyol. El film, que s'ha enregistrat en català i castellà, es basa en la novel·la Querido Caín, d'Ignacio Garcia-Valiño. La història se centra en la relació entre un adolescent amb problemes de conducta, Nico, i el seu psicoterapeuta. El jove actor David Solans encarna el paper protagonista i José Coronado, en el paper de pare, i Julio Manrique, en el del psicoanalista, encapçalen un repartiment d'actors en què també destaquen Maria Molins i la tarragonina Mercè Rovira. El director ha manifestat “l'especial il·lusió” que li fa la preestrena a Tarragona: “A la meva ciutat, i amb tot l'equip, ja que Tarragona és simbòlica i físicament molt visible a la pel·lícula.” L'acte d'avui també tindrà un caràcter solidari, ja que els assistents hauran de fer una aportació mínima de 10 euros, que es destinarà a l'Associació Ment i Salut la Muralla.
Fill de caín, de jesús monllaó
10 de maig, al Teatre Tarragona
Tot l'equip: A la preestrena del film de Jesús Monllaó es preveu l'assistència de tot l'equip d'actors, encapçalat per José Coronado i Julio Manrique.
Restauren el celler cooperatiu de de Falset, obra de Cèsar Martinell
Recuperar el seu valor arquitectònic i dignificar els espais més afectats pel pas dels temps: aquests dos motius han impulsat les obres de rehabilitació del celler cooperatiu de Falset, un dels projectats per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i que està considerada una de les “catedrals del vi”. S'ha realitzat una rehabilitació estructural de la coberta, el terrat, la façana posterior i el dipòsit d'aigua, i també s'hi ha construït una escala mecànica. Les obres han costat 350.000 euros, que ha finançat l'Obra Social de La Caixa, gràcies a un conveni amb el Departament de Cultura de la Generalitat. El celler cooperatiu, que està declarat bé cultural d'interès nacional, es va construir l'any 1917, tot i que els orígens de la cooperativa són del 1912, a Marçà, motiu pel qual l'any passat es va celebrar el seu centenari. El seu arquitecte, Cèsar Martinell (1888-1973), va projectar diverses cooperatives, en les quals va utilitzar arcs equilibrats d'obra vista, i també va signar edificis com ara la farinera de Cervera i la restauració de la seu d'Urgell, Poblet, la Seu Vella de Lleida i Sant Pere de Reus, entre altres.
fill de caín
Jesús Monllaó
Un thriller dramàtic: Jesús Monllaó diu que el seu film es pot qualificar de thriller dramàtic: “Un thriller ben trenat que proposa a l'espectador un obscur viatge a l'èpica íntima dels conflictes familiars i el drama de veure el risc de desintegració d'una família que no pot escapar de les misèries que la contaminen. I tot plegat, amb un punt d'angoixa i trepidació”, explica el director.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona