cultura

música

Girona A Cappella apuja el llistó qualitatiu per ser un un referent europeu

The Boxettes, Fool Moon, Sei Ottavi i Cap Pela són els caps de cartell que hi actuaran

El festival coincideix amb Temps de Flors, de l'11 al 19 de maig

La música a cappella potser no té la repercussió del pop o el rock, però, com bé remarca Pau Marquès, director del festival Girona A Cappella, la majoria de cantants famosos, com ara Michael Bublé o Shakira, compten amb formacions que els acompanyen en les seves gires. Amb la voluntat de donar més relleu a aquest gènere musical i, per què no, convertir el festival en una cita ineludible en el calendari dels esdeveniments culturals del sud d'Europa situant la ciutat dins el circuit europeu de la música sense instruments expressada només amb la veu, Girona A Cappella fa un pas endavant, ferm i ambiciós, amb el suport de les institucions.

A diferència de la primera edició, per aquesta segona s'ha ampliat el pressupost dels 15.000 euros a 50.000 (la meitat aportats per l'Ajuntament de Girona, la resta per la Diputació i patrocinadors), un fet que ha permès que l'Associació Fringe, que l'organitza, hagi apostat per programar algunes de les formacions més reconegudes del món, provinents d'estils tan diversos que van des del pop i el jazz a les polifonies i música sacra. Aquest any el cartell inclou els concerts de formacions de primer nivell com ara les londinenques The Boxettes, els hongaresos Fool Moon, els italians Sei Ottavi –totes tres formacions actuen per primer cop a Catalunya– o els mallorquins Cap Pela.

La programació d'aquest festival, que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig, coincidint amb Girona Temps de Flors, també inclou actuacions destacades de grups catalans com The Earth Angels, The Hamfris Quartet, Ocumé, Trio Chikiboom, The Minstrels Quart i Nàiade. Formacions gironines com Nàiade, el cor de la Universitat de Girona, el cor Preludi i el cor de dones Claudefaula també hi tindran cabuda.

Un escenari principal

Un dels altres aspectes diferencials respecte a l'any passat és que, en comptes de l'atomització d'espais repartida per diversos escenaris i patis de Girona, en aquesta edició es disposarà d'un escenari principal, situat al bell mig de la plaça de la Independència, amb un aforament d'unes 300 cadires. D'altra banda, per involucrar el sector comercial gironí, el festival ha programat també concerts al Caixafòrum, la Casa de Cultura i el mercat del Lleó. Les 17 actuacions programades seran gratuïtes.

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, Marta Madrenas, va destacar durant la presentació del festival que aquest no és un “farciment de Temps de Flors, sinó un festival
amb entitat pròpia”, motiu pel qual el consistori hi aposta fermament. L'augment espectacular del pressupost ho demostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala