Fusta d'actors, a Sarral

Èxit aclaparador en l'estrena, diumenge, del curtmetratge del director i guionista Jaume Sanahuja

La sala del centre recreatiu de Sarral va quedar petita diumenge en l'estrena del curtmetratge Caramelo, la història del caçador, el llop i l'ovella, del director i guionista Jaume Sanahuja (Sarral, 1973). Una trentena d'actors amateurs d'edats compreses entre els 4 i els 60 anys, han participat en la filmació que durant mig any s'ha dut a terme en diversos indrets de la població.

La majoria són membres de l'associació de joves Saüc i per a tots ells aquesta primera presa de contacte amb el món del cel·luloide ha estat molt positiva. I és que Sarral hi ha fusta d'actors. En Jaume Sanahuja va estudiar cinematografia i ja fa anys que va fer els seus primers passos en aquest món. El seu primer curtmetratge va ser fa catorze anys, Els professionals, en el qual també van intervenir els veïns de Sarral, i després ha dirigit diversos documentals, un d'ells sobre la Ruta del Cister.

Tot i que s'hi dedica com a aficionat, no descarta en un futur fer-ho professionalment, sempre que tingui suport econòmic.

Ara tothom esperava aquesta estrena, que ha tingut un èxit aclaparador a la vila i que ha fet que es programi una altra projecció properament. «L'expectació també s'ha creat –indicava Sanahuja– pel fet que aquesta vegada s'ha canviat d'estil, de comèdia a comèdia negra, i s'ha doblat el nombre d'actors.» El que van poder veure diumenge els sarralencs van ser un migmetratge d'una seixantena minuts de durada que el jove cineasta ha incorporat per tal d'allargar la trama i donar vida als actors que hi surten. El curt Caramelo, la història del caçador, el llop i l'ovella té una durada de vint minuts i explica la història d'un delinqüent de les baixes esferes que té un deute de joc amb un prestador local i que a canvi dels diners li ofereix un treball fàcil, que es complica quan s'ha de fer càrrec, durant 24 hores, del seu cunyat, un pertorbat amb instint homicida. Carlos Lasierra, l'Eduard Saltó, el Bernat Torné i el Robert Vilalba interpreten els personatge principals del curtmetratge, en què també intervé el petit Albert Sanahuja, fill del director, que té previst presentar-lo a diferents concursos d'àmbit nacional i estatal.

La banda sonora original l'han compost dos discjòqueis, el Moisès Broc i el Jordi Basulto, una col·laboració especial en què també ha participat l'Eduard López.



CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA