Territori

clàssica

Jordi Camps

Un rèquiem ben viu

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la Polifònica de Puig-reig publiquen un disc en directe del ‘Rèquiem' de Mozart, concert que també oferiran dilluns a Barcelona

Fa anys que l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) i la Polifònica de Puig-reig han perfeccionat la interpretació d'una de les peces més destacades de la música clàssica: el Rèquiem de Mozart. La idea d'enregistrar en directe aquesta obra magna en un d'aquests concerts que han ofert i ofereixen a diversos escenaris del territori ve de lluny i va esdevenir una realitat quan l'1 d'abril del 2010, coincidint amb la celebració del dijous sant, es va gravar el concert que van oferir al Teatre Municipal de Roses. Però, encara anant més enllà, el somni s'ha acabat fent encara més real en el moment que s'ha editat en CD gràcies a un seguit de patrocinis públics i privats.

“Potser no és millor Rèquiem de la història de la música”, reconeix l'entusiasta director de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, Carles Coll, “perquè aquest mai no es podrà enregistrar...”, puntualitza sorneguer. “Només una persona el tenia al seu cap i no el va poder escoltar mai. Amb l'esforç, la tenacitat i l'estimació del seu deixeble Franz-Süssmäyer ara podem fer i presentar el nostre propi Rèquiem”, declara Carles Coll en el pròleg del mateix disc.

Precisament, i paral·lelament a la publicació d'aquest CD, l'OCE i la Polifònica de Puig-reig, dirigida per Ramon Noguera, estan en plena gira oferint concerts en dos espais majestuosos com són la basílica de Santa Maria del Mar –on van omplir en els tres recitals que van oferir, amb una assistència total d'unes 5.000 persones– i al Palau de la Música Catalana, que tindrà lloc aquest proper dilluns 25 de març dins el cicle XIV Temporada de Concerts a Barcelona.

Juntament amb les grans formacions, destaca tant a l'enregistrament com al concert la presència de quatre grans solistes, com són Toni Marsol (baríton), Albert Casals (tenor), Maria Carme Oliveras (soprano) i Montserrat Garcia (contralt).

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), fundada a Figueres (Alt Empordà) l'any 1989, és l'única orquestra de corda professional i estable a Catalunya. Ha actuat en 43 països dels cinc continents i ha dut a terme més de 2.500 concerts en els seus disset anys d'existència. Amb 11 CD i 3 DVD enregistrats, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà ha dedicat bona part de la seva activitat a la interpretació d'obres de compositors catalans. Entre altres, és membre d'honor del Consell Internacional del Moviment Europeu; ha obtingut diversos premis, entre els quals el Premi Nacional de Música de l'any 1992 al millor intèrpret de música clàssica. El seu director titular és Carles Coll, pianista i compositor mereixedor de la medalla d'or al Mèrit Europeu. L'OCE ha estrenat diverses composicions seves, entre les quals es pot destacar el conte musical L'estel passerell, amb textos de Maria dels Àngels Gardella i il·lustracions de Joan Antoni Poch (JAP), la Suite dels Mars del Sud o la Balada del Sabater d'Ordis, obra escenificada per encàrrec de l'Ajuntament de Figueres amb motiu del centenari del naixement del poeta Carles Fages de Climent.

XIV TEmporada 2012/13
‘Rèquiem' de Mozart Direcció: Carles Coll Interpretació: Orquestra de Cambra de l'Empordà i Coral Polifònica de Puig-reig Lloc i dia: 25 de març, al Palau de la Música Catalana de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona