cultura

Mig centenar de ‘Strenes' a Girona

Lax'n'Busto, Els Catarres, Els Miralls de Dylan i Comelade, i Albert Pla i Pinker Tones estrenaran projectes al nou festival Strenes

Més de cinquanta activitats concentrades en onze dies, de l'11 al 21 d'abril, amb majoria d'estrenes, algunes absolutes com ara les presentacions dels nous discos de Lax'n'Busto (Tot és més senzill) i Els Catarres, i altres d'àmbit català, com l'estrena del nou disc de Delafé y Las Flores Azules (De ti sin mí / De mí sin ti). El nou festival gironí Strenes neix amb vocació d'obrir la temporada musical a Catalunya amb presentacions de nous discos, concerts únics i col·laboracions exclusives. Un bon exemple és el concert inaugural, que protagonitzaran Els Miralls de Dylan –Gerard Quintana i Jordi Batiste– fent equip amb Pascal Comelade, i també el de cloenda, un nou espectacle familiar titulat Rolf & Flor, coproduït amb Sonar Kids i Acustiqueta i creat per Albert Pla i The Pinker Tones.

Gemma Ruiz (TV3) serà la presentadora oficial del festival, que té un pressupost de 150.000 euros, amb aportacions de l'Ajuntament de Girona –30.000 euros–, la Diputació de Girona, la Generalitat i el sector privat. Les entrades dels concerts es posaran a la venda aquest divendres, a les 9 del matí.

El festival Strenes, coorganitzat per Promo Arts Music –responsable també de l'Acústica de Figueres– i l'Ajuntament de Girona, està estructurat en diverses seccions, com els festivals de cinema: Strenes serà la secció oficial, a la qual pertanyen els concerts esmentats fins ara i també, entre d'altres, el que oferirà l'Orchestra Fireluche per presentar el seu primer disc amb veus convidades, com ara les de Marc Parrot, Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), Joan Colomo, Maria Rodés, etc. També estrenaran treballs a Girona dins d'aquesta secció oficial Yacine & The Oriental Groove, El Petit de Cal Eril i Love of Lesbian. Beth hi farà un avançament del disc que estarà encara gravant, i els barcelonins Abbey Road dedicaran un concert al mig segle dels Beatles. També s'hi avançarà el nou disc de Minimúsica, amb cançons per a la mainada de Miqui Puig, Refree, etcètera.

La secció Descobertes inclou concerts gratuïts d'artistes emergents, i la secció El Que Vindrà aposta per músics que poden sonar molt en els mesos vinents: Pulpopop, Maria Rodés, Joana Serrat, Bikimel, Blaumut, Quart Primera, Andreu Rifé, Bremen, Jose Domingo i Isaac Ulam –que estrenaran Temple d'aigua i llum, amb aires de jota i havanera– i Joanjo Bosk, que presentarà el seu homenatge a la maternitat d'Elna.

Concerts únics i una guia musical

La secció Únics inclourà, entre altres concerts irrepetibles, la col·laboració entre Maria del Mar Bonet i la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, en un concert patrocinat per la Fundació Valvi, que forma part del club de mecenatge del festival. També seran únics, per convidats o repertori, els concerts de Cesk Freixas, Marina Rossell i Sidonie. A més, hi haurà xerrades-concert a la UdG (La Pegatina i Els Catarres, 14 i 21 de març), converses musicals pels 20 anys d'Enderrock, unes jornades professionals, etc. Pulpopop no només presentarà a Strenes el disc La batalla dels dubtes, sinó també una aplicació per al mòbil (GR-Pop) que permetrà fer una visita a Girona guiada per 18 cançons que el grup ha dedicat a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardons

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona