cultura

MÚSICA

Els irreverents Germà Negre obren el nou cicle de concerts de Porqueres

En la seva actuació d'aquesta nit faran una paròdia dels controvertits premis el Banyolí de l'Any i lliuraran els seus propis guardons

Els Germà Negre actuen aquesta nit (21.30, entrada gratuïta) al centre cívic Porqueres, en un concert que serveix per estrenar el cicle En petit comitè i que molt probablement no deixarà ningú indiferent. Format tot just l'any passat, el grup s'estan guanyant la fama d'irreverent, entre altres raons, perquè miren d'aproximar-se a la realitat social del país sense complexos, a base de lletres crítiques, i –al menys en el cas del concert d'avui– embolcallen l'actuació amb una escenografia provocativa. En aquesta ocasió, consistirà en el lliurament dels premis Germà Negre 2012 en diverses categories (millors artista convidat, restaurant, local d'assaig, hereu i pubilla, fotografia, vídeo, d'honor i entitats). “És una crítica a aquestes cerimònies que estan tan de moda, de caire elitista, com ara el Banyolí de l'any”, explica Adri Dilmé, el vocalista del grup. La manera com expliquen el naixement de la banda és una altra mostra del seu tarannà: va ser, diuen, “una aparició còsmica de la Moreneta de la Serra, verge dels catalans”. “A causa de les amenaces de la verge –continuen– els músics, que provenien d'estils i generes musicals diferents, van veure's obligats a interpretar un repertori de cançó popular catalana i a difondre-la des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó”.

La música que interpreten és una mescla de folk, ska i rumba –per tant, tot molt ballable–, ideal per a festes. La sonoritat, però, és bàsicament folk, perquè usen instruments d'aquest gènere. El concert d'aquesta nit servirà per presentar els temes que formaran el seu repertori aquest any.

Els seus membres són Adrià Dilmé (Acordió i veu), Adrià Estarriola (Violi), Aleix Pages (Baix i berra) Eudald Grabulosa (Guitarra) i Adrià Mateos (Bateria). Gairebé tots són del Pla de l'Estany i han tocat abans en altres formacions de la demarcació.

Reserves per a un aforament petit

Els concerts d'En petit comitè són gratuïts. Però en el cas del de Germà Negre, per assistir-hi cal fer la petició corresponent a l'adreça [email protected], tot i que el grup admet que qui es presenti directament al Centre Cívic Porqueres no ha de tenir problemes per entrar. O potser sí: l'aforament previst inicialment –expliquen els de Germà Negre– era només de 30 persones, però arran de les nombroses peticions que han rebut l'han hagut de doblar. Es recomana, doncs, ser-hi aviat, per si de cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda