cultura

arts escèniques

Escenaris 2013 amplia l'oferta teatral a més pobles

Els municipis d'Aiguaviva i Cervià de Ter se sumen a la iniciativa, i en total són setze

El cicle s'inaugurarà el 26 de gener, a l'espai La Pineda de Sant Gregori, amb ‘Paraula d'humor'

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i setze ajuntaments del Gironès van presentar ahir una altra edició, la novena, d'Escenaris, que enguany se celebra del 20 de gener al 30 de juny. En total, l'oferta per a Escenaris 2013 és de 58 espectacles –només set menys que en l'edició anterior–, repartits en setze municipis –dos més que l'any anterior– i, segons les previsions, s'espera una assistència superior als 8.000 espectadors. La presentació va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol, i la directora artística d'Escenaris, Marta Fluvià. Tots van coincidir a destacar els “enormes esforços” que fan les administracions i municipis per donar suport a aquest cicle consolidat i “emblema”.

Marta Fluvià va remarcar “la diversitat d'una programació de gran qualitat” formada per espectacles “de gran bagatge i secundats per bones crítiques”. De l'extensa programació, va destacar l'aportació anual de dos municipis puntals del cicle, com són Bescanó i Celrà –aquest amb una clara aposta per espectacles de dansa–; l'oferta dels incorporats municipis de Cervià de Ter –on destaca El Xarlatan o Llegendes i misteris, que es farà al castell– i Aiguaviva –Can Pere Petit, d'Anna Roca–, i, entre altres espectacles, l'únic itinerant: Circumloqui, de Ne Me Titere Pas, que es farà a Sant Jordi Desvalls. Si bé el cicle arrenca demà a Celrà amb El viatge del senyor Nagata, oficialment s'inaugurarà el 26 de gener, a l'espai La Pineda de Sant Gregori, amb Paraula d'humor.

LA XIFRA

58
espectacles
són els que formen la programació d'Escenaris 2013, només set menys que en l'edició anterior.

L'èxit del teatre mancomunat per municipis

Concretament, els setze ajuntaments del Gironès que participen a Escenaris són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix. L'objectiu del cicle és mancomunar esforços entre ajuntaments per optimitzar recursos i apostar per fer arribar el teatre de qualitat als pobles a preus assequibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic