cultura

patrimoni

La crisi fa baixar a la meitat el nombre d'expedients presentats a Patrimoni

Aprova un mur soterrat que eviti la pressió sobre la muralla de Llagostera perquè no es desviï

A l'entrada de s'Agaró Vell hi haurà una segona barrera

La crisi econòmica i la davallada de les obres tant públiques com privades ha fer baixar a la meitat el nombre d'expedients que està rebent últimament la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona. Així ho va confirmar ahir el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, abans d'explicar els temes tractats en la reunió del gener de la comissió, que va tenir lloc el dia 11 i en què es van tractar set expedients corresponents a béns culturals d'interès nacional (BCIN) i un avantprojecte de reforma per a la instal·lació d'un bany adaptat per a discapacitats a la sagristia de Bellcaire d'Empordà i la millora de l'accés a l'església parroquial amb un marxapeus. Una sèrie d'informes complementaris fa pujar a 21 el nombre de temes avaluats per la comissió en aquesta reunió, quan havien arribat a ser una quarantena en temps de més bonança econòmica.

En la seva última reunió, la comissió va donar el vistiplau al projecte de reparació de la muralla de la plaça de l'església de Llagostera, promogut per l'Ajuntament i redactat per Martí Corominas Blanch, que ha trobat com a solució per a les esquerdes i la desviació que han afectat la muralla, per la pressió dels terrenys adjacents, la construcció d'un mur de contenció soterrat a un metre de la muralla. Així, s'han descartat solucions plantejades com ara uns contraforts exteriors.

A part d'alguns temes menors, com ara la reparació puntual d'un arc de la muralla de Girona al jardí de l'Àngel i algunes obres o instal·lacions en edificis privats de Porqueres, Forallac i Pals, la comissió va aprovar el projecte d'obres complementàries per ordenar la plaça d'accés a la urbanització s'Agaró Vell, que inclourà, entre altres accions, un canvi de l'enllumenat i un nou punt de control de l'accés a la urbanització, instal·lat abans de l'actual, que també es mantindrà.

A més, a Torroella de Montgrí, l'Ajuntament ha demanat una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana a l'illa de l'hotel Palau lo Mirador, per consolidar-hi un envelat –es demana un estudi arqueològic perquè hi passava l'antiga muralla– i la construcció d'un nou bloc d'habitacions.

Millores a la Fontana d'Or

La comissió va donar llum verd al projecte bàsic de reforma i millora de la Fontana d'Or, seu del Caixafòrum Girona, que comporta la supressió de barreres per facilitar l'accés al centre i el recorregut intern. Canviarà la ubicació de l'ascensor i de l'escala interna per accedir a la segona planta, on es preveu una redistribució d'espais, i s'inhabilitarà l'escala de cargol que porta al soterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA