cultura

La Federació de Societats Musicals traça el futur de les 538 bandes del País Valencià

El col·lectiu aprova l'exercici de 2011 i el pressupost de 2013 al temps que demana que la Federació siga declarada d'utilitat pública

Josep Francesc Almeria alerta sobre la ruptura del consens respecte de la Llei Valenciana de la Música

La Federació de Societats Musicals ha traçat el futur estratègic de les 538 societats musicals que integren aquest col·lectiu i ho ha fet durant la celebració de la 44ª assemblea general celebrada aquest cap de setmana a Les Alqueries.

Una assemblea que s'ha vist llastrada pels impagaments de l'any 2011 i la rebaixa d'un milió d'euros el 2012.

Aquesta greu situació econòmica per la què passen nombroses societats musicals no ha impedit abordar les línies mestres que la Federació aportarà a la comissió mixta amb la conselleria de Governació per tal d'elaborar un pla estratègic general que asseguera la sostenibilitat de les societats musicals.

El col·lectiu, a més d'aprovar els comptes presentats, demana que la Federació siga considerada com a d'utilitat pública i que siga l'encarregada de defensar els drets de propietat intel·lectual de directors, músics i solistes del País Valencià. Els recursos econòmics que dimanen d'aquesta gestió revertiran en el desenvolupament de les societats musicals i en el projecte social, educatiu i cultural que representen.

Josep Francesc Almeria, president de la Federació, ha alertat en el decurs de l'Assemblea de les Alqueries, sobre la ruptura del consens envers la Llei Valenciana de la Música i ha denunciat la situació en què queda l'Institut Valencià de la Música.

Finalment, s'ha aprovat el projecte “Circuït Concerts” consistent en la promoció de xicotets grups de cambra i instrumentals amateurs dins d'una xarxa d'auditoris del País Valencià.

Respecte de la celebració de la pròxima trobada, ha estat la Societat Musical d'Algemesí la responsable de l'organització, després de superar env ots a la candidatura de l'Associació Musical de Canals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.