cultura

El Japó més contemporani desembarca al Museu de la Universitat d'Alacant

L'exposició “Winter Garden” mostra l'art jove nipó expressat a través del concepte “micropop”

Per primera vegada la mostra s'exhibeix a l'estat espanyol

Fins al proper 14 de gener, el Museu de la Universitat d'Alacant ofereix la possibilitat de conéixer en primera persona una mostra de l'art contemporani japonés a través de les creacions de joves artistes nipons que emmarquen les seues obres en el concepte micropop, on es presenta la seua visió del món a través de la combinació de fragments que impregnen tant el que és obsolet com el que és quotidià però amb noves funcions.

En la mostra Winter Garden s'identifiquen els trets més tradicionals i característics de l'art nipó, tant en el seu vessant més clàssic com alternatiu, com és el cas del manga, però sempre descobrint noves formes de presentar-ho i mostrant una capacitat d'interpretar el món alternativa a allò que els envolta.

En l'exposició trobem pintura, escultura, instal·lacions i vídeo, propostes amb una alta capacitat de transmissió de la forma d'entendre la societat des d'òptiques molt variades.

Aquesta exposició, encarregada especialment per The Japan Foundation a la crítica d'art Midori Matsui per a representar els joves artistes japonesos que es van donar a conéixer en la dècada dels anys noranta i la primera dècada dels 2000, és la primera volta que visita l'estat espanyol i va ser inaugurada pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el director de la Fundació Japó-Madrid, Hiroyuki Ueno.

La mostra s'emmarca en una proposta més amplia d'activitats culturals integrades en què, a més de la mateixa exposició, s'ofereixen un conjunt d'activitats paral·leles amb l'objectiu d'apropar un poc més el Japó contemporani al públic alacantí. Així, durant els propers mesos hi trobarem concerts de música contemporània japonesa, presentacions de llibres, un cicle de cinema japonés o tallers d'activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS
EQUIPAMENTS

La façana de l’ajuntament de Tarragona recuperarà el color original

TARRAGONA