cultura

GironaMuseus li obre la porta

Excepte el Tresor Capitular, les altres sales de Girona han impulsat una associació que treballa conjuntament per oferir al visitant una visió global del patrimoni històric i artístic de la ciutat

Durant les últimes setmanes el Twitter de GironaMuseus bullia, i si el primer d'agost anunciava que encara quedaven dos dies per visitar les memòries emergents a la sala la Carbonera del Museu d'Història de la Ciutat, o que un dia més tard se celebraria un concert de música sefardita al cor del call, els que han seguit la xarxa social s'han assabentat que en aquest mesos d'estiu s'han organitzat visites nocturnes teatralitzades, que hi ha hagut jornades de portes obertes, que es van explicar contes al Museu dels Jueus, que la casa Masó la va visitar l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, o que s'ha organitzat una ruta en bici per la Girona de Rafael Masó. La vitalitat que es registra a la xarxa no és sinó fruit d'un treball conjunt que va començar el 30 de juliol del 2002, quan va tenir la implicació de l'Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació, el Bisbat i el Capítol de la Catedral per oferir al visitant una visió global del patrimoni històric i artístic de la ciutat. L'associació, batejada com GironaMuseus, aplega sis de les set sales de la ciutat. En queda a fora el Tresor Capitular de la Catedral. L'associació es va estrenar amb una ruta de tres hores que passava pels museus de la ciutat i en què es descobrien les peces fonamentals que s'exhibien a les col·leccions. Va ser tota una declaració de futur, l'inici d'un seguit de propostes que han fructificat en iniciatives com el carnet d'entrada conjunta amb descomptes d'un 50% a partir del segon museu visitat i la organització de la Nit dels Museus, a més de conferències, sessions de cinema, concerts i gimcanes entre el edificis emblemàtics de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Lectura de poemes i concerts de l’escola de música per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona