cultura

#jathodire2013

El grup menorquí torna puntualment per oferir dos concerts el 2013, a La Mirona de Salt i a Ciutadella

El concert de Salt serà el primer i el de Ciutadella, l'últim, però en pot sortir algun altre entremig

“Mos tornam a trobar”. Amb aquest lema, que subratlla que això “no és una tornada sinó un retrobament”, l'enyorat grup menorquí Ja T'ho Diré va fer públic ahir que els seus cinc components originals es retrobaran puntualment per oferir dos concerts l'any vinent, el 31 de maig a la Casa de la Música La Mirona de Salt i el 19 de juliol al castell de Sant Nicolau de Ciutadella. Les entrades es posaran a la venda demà dijous a les 10 del matí al web del grup, www.jathodire.com, i a www.codetickets.com.

Aquests dos concerts tindran lloc en el desè aniversari del comiat del grup, però no els fan per commemorar aquesta efemèride. “No volem celebrar cap aniversari: ha estat una coincidència. Si ho fem en aquest moment es perquè ara ens venia molt de gust. Sempre hem estat força en contacte entre nosaltres i, de mica en mica, et van venint ganes de retrobar-te per tocar, i ara més que el gusanillo, ja teníem una anaconda [riuen]. De fet, fa 5 o 6 anys un promotor ja ens va fer una proposta per reunir-nos, però vam considerar que no era el moment”, expliquen Titi Saurina, Fly Moll, Xarli Pons i Sente Fontestad, els quatre membres del grup que encara viuen a les comarques gironines –Cris Juanico resideix a Ciutadella i ahir no va poder assistir a la jornada promocional en què es van anunciar els concerts–, on van arribar a principis dels anys noranta des de Ciutadella per iniciar la seva gran aventura. Hi haurà més concerts? “Ara només tenim clar que el de Salt serà el primer i el de Ciutadella, l'últim. Entre tots dos, en pot sortir algun altre, però no farem cap gira.”

‘Si véns' i altres clàssics illencs

El juny passat, els membres de Ja T'ho Diré van reunir un grapat d'antics col·laboradors i amics per fer un dinar a Biure d'Empordà, el poble on el quintet de Ciutadella va aterrar el 1991 per iniciar el seu assalt a la Península, quan ja feia cinc anys que voltaven pels escenaris illencs. A Biure van aprofitar el dinar de germanor per agafar els instruments i tocar una dotzena de temes. “Volíem veure quines sensacions ens donava tornar a tocar junts i comprovar si estàvem en forma”, diuen. I ho estaven.

Durant els últims deu anys, tots cinc s'han mantingut en contacte amb la música: Xarli Pons (guitarra i percussions) havia tocat amb La Banda del Surdo i ara està amb Els Cremats; Titi Saurina (guitarra) va muntar un estudi de gravació i acaba de publicar un disc, Diminutes, disponible només en format digital a Itunes i Spotify; Fly Moll (baix) ha tocat amb grups com La Araña Porrera i Papa Soul's Band, i en l'homenatge als germans Cardona; Sente Fontestad (bateria) ha creat l'empresa de management I Més, i Cris Juanico ha publicat una dotzena de discos amb diversos projectes.

Van plegar el 2003, quan encara no existien les xarxes socials, i ara hi ha un grup de Facebook que reclama la seva reunió, tenen etiqueta a Twitter (#jathodire2013) i les seves cançons continuen vives a la xarxa, sobretot el seu gran clàssic, Si véns, que ha sonat a programes de televisió com No me la puc treure del cap, musicals com Cop de rock i pel·lícules com Rock & Cat. Si véns no faltarà en els llargs concerts que preveuen oferir el 2013. Després, la porta continuarà oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE