cultura

ART

El bosc de Can Ginebreda estrena escultures de paper

El popular recinte fundat per Xicu Cabanyes celebra demà la seva festa anual, que servirà per presentar el conjunt ‘La plaça del saber'

El paper, en format de llibre, diari o revista, és el suport tradicional de la transmissió del coneixement. A partir d'aquesta premissa, els escultors Xicu Cabanyes i Marc Estany han creat un nou espai al bosc de Can Ginebreda format per set escultures creades apilant paper, material inèdit en aquest recinte. Es tracta d'un gran obelisc, un llibre gegant, unes reixes, un cub i un disc immensos i dues composicions recolzades entre les branques dels arbres. Excepte en aquestes dues últimes, les formes de paper se sustenten en unes estructures metàl·liques. Del conjunt se'n diu La plaça del saber i, encara que li faltin alguns elements –com ara una taula en què els visitants puguin llegir la premsa del dia–, serà un dels atractius de la vint-i-quatrena festa anual del bosc, que tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les deu del matí.

Per fer La plaça del saber Cabanyes i Estany han utilitzat almenys deu tones de diaris i revistes, facilitades per la biblioteca, la clínica Salus i alguns instituts de secundària de Banyoles. Els autors confien que el paper resistirà les inclemències del temps. En qualsevol cas –hi afegeixen– es produirà un desgast que s'ha de considerar part d'un procés natural.

Artistes i participació popular

A la festa de demà s'hi esperen al voltant de 150 artistes convidats a fer alguna intervenció que tingui el paper com a matèria primera. L'entrada és lliure i es compta que hi aniran també centenars de visitants. El programa inclou, entre altres activitats, tallers de papiroflèxia adreçats al públic familiar, unes demostracions d'artesans paperers, unes xerrades de Toni Sardà (elaborador de paper) i Jaume Fàbrega (gastrònom), i una visita comentada a l'exposició Nurbs, de Mauro Rubio, situada a l'interior del restaurant. Es tracta d'una sorprenent sèrie de peces fetes manipulant rotlles de cartró ondulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen