cultura

La banda de Lacuesta

Josep M. Pou, Emma Suárez, Sergi López i Albert Pla protagonitzen el nou film d'Isaki Lacuesta, que rodarà al novembre a Girona

Abans de rodar anirà a Nova York, on el Moma projectarà ‘Los pasos dobles'
Ha avançat que la trama és molt coral i inclourà ‘cameos' d'actors molt coneguts

Isaki Lacuesta (Los pasos dobles) ha volgut mantenir fins a l'últim moment en el més absolut secretisme tot allò que envolta el rodatge –sobretot pel que fa al repartiment– de la seva nova pel·lícula, Murieron por encima de sus posibilidades, que durant una setmana va despertar certa expectació a la ciutat de Girona. Amb els temps que corren, s'ha confirmat que aquest desig lícit del cineasta ha resultat ser més aviat una quimera, sobretot quan, ahir, anunciant-ho com a “exclusiva”, la revista Fotogramas donava a conèixer el repartiment gairebé complet a què recorrerà Lacuesta per a aquesta producció, “la més comercial” de la seva carrera, com ell mateix ha reconegut.

Se sabia que, casualment, Sergi López rondava per la capital gironina durant aquells dies de filmació de les primeres seqüències, que bé podrien servir per il·lustrar un teaser de la pel·lícula. Ara, s'ha confirmat que, a més de l'actor català, Lacuesta treballarà amb Emma Suárez, Raúl Arévalo, Josep Maria Pou, Albert Pla, així com el saltenc Jordi Vilches. El músic Iván Telefunken i Bruno Bergonzini completaran aquest repartiment tan extraordinari com divers que el cineasta ha aconseguit reunir per tractar en to de “comèdia negra i esbojarrada” el tema de la crisi actual.

L'argument girarà al voltant de cinc persones anònimes (Arévalo, Pla, Vilches, Telefunken i un cinquè actor per designar) que no es coneixen de res i que, després d'un període d'alienació mental transitòria, acaben en un manicomi. Allà decideixen traçar un pla per treure Espanya de la crisi segrestant i torturant un banquer (Pou). El director ha avançat que la trama és molt coral, estructurada amb molts flashbacks, i que hi haurà molts cameos a càrrec d'actors coneguts.

Lacuesta remarca que ha treballat en un “temps rècord” per portar a terme aquest projecte que coproduiran La Termita Films (productora de Lacuesta i la guionista Isabel Campo), Versus Entertainment, Sentido Films i Alicorn Films. També reconeix que la història parteix d'una idea concebuda inicialment per a una sèrie de televisió, titulada Los telepáticos, però que, donades les circumstàncies econòmiques actuals, ha acabat reconvertida en el guió d'aquesta pel·lícula que combinarà “la comèdia clàssica elegant amb la comèdia més punk”. Tampoc descarta, però, que la idea inicial de dirigir una telesèrie no es pugui reprendre en el futur.

La filmació, que va arrencar a Girona el 20 d'agost, està previst que es reprengui a mitjan novembre. Girona, una vegada més, serà la principal localització de la història, que també inclourà escenes rodades a Barcelona. En aquest sentit, Isaki Lacuesta manifesta que se sent d'allò més agraït de poder rodar per primera vegada a la seva ciutat natal, on actualment resideix. “Encara em faig creus de poder dormir a casa després de rodar!”, ha declarat.

Entremig, Lacuesta no pararà, i té previst estrenar un espectacle interdisciplinari concebut conjuntament amb Cesc Gelabert al Mercat de les Flors (el 28 de setembre) i assistir a les projeccions de la premiada Los pasos dobles al Moma de Nova York (de l'1 al 8 d'octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona