cultura

La parella invencible

Andrea Motis i Joan Chamorro, que avui actuen al Festival de la Porta Ferrada, reviuen un altre estiu d'activitat intensa abans de marxar al setembre al Brasil

Un documental deixarà constància de la feina de Sant Andreu Jazz Band, a la tardor

No hauran estat una flor d'estiu. El seu calendari d'actuacions mostra que, almenys, haurà estat una flor de dos estius, tot i que el de Joan Chamorro i Andrea Motis –que no arribarà a la majoria d'edat fins l'any vinent–, més enllà de ser el tàndem de moda del jazz a Catalunya, s'entreveu com a una coalició amb grans perspectives de futur. “En el grup hi ha bona energia, tenim molts projectes i, tot això, ens fa tirar endavant”, manifesta Chamorro, al mateix temps que admet que han hagut de dosificar el seu èxit. “Ens han ofert contractes en grans discogràfiques i ens han vingut a buscar per tocar en grans festivals que no són de jazz... però no és el moment”, sosté Chamorro. “L'Andrea ha de tenir temps per poder anar al cine amb les seves amigues, o senzillament temps per no fer res; triem només els projectes que sabem que faran créixer el grup”, hi afegeix. “No podem fer tot el que volem, ja que tenim molt clar que hem de tenir temps per a nosaltres”, hi insisteix Motis, amb cada cop més pes, segons el mateix Chamorro, en les decisions del grup. “Abans ho decidia tot jo, però ara ja ni ho vull ni puc, ja que ella té caràcter i sap el què vol”, afirma el saxofonista. “Anem creixent”, diu la cantant i trompetista. “Jo al principi era molt tímida, però quan veus que la cosa funciona comences a perdre pors”, conclou. “El projecte es va consolidant, i no pas en termes d'èxit, sinó musicals; les idees que aporta l'Andrea sobre les improvisacions són cada cop més interessants; canta amb més solidesa, d'una manera més jazzy, i cada dia juga millor amb les melodies”, explica Chamorro. “Estic segur, a més, que serà una gran instrumentista”, vaticina.

El grup de Chamorro i Motis compartirà programa amb la Locomotora Negra avui al Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols. Demà se'ls espera a Gualta i, durant la primera quinzena d'agost, a Cabrera de Mar, Roses, Xàbia, Bolvir, Cambrils, Viladrau i Prades. Fa uns dies, en la seva primera excursió fora de l'Estat espanyol, van visitar Suïssa i, per setembre, tenen subratllada a l'agenda una sèrie d'actuacions al Brasil. De tornada, Motis cursarà segon de batxillerat: “Durant l'any només toquem els caps de setmana; no vull que es barregin les dues coses, i, si tot va bé, l'any vinent estudiaré al Taller de Músics.” A la tardor, finalment, s'estrenarà un documental que deixarà constància de la feina al llarg de tot un any de Chamorro al capdavant de la Sant Andreu Jazz Band, amb Motis i la resta de grans promeses del jazz a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda