cultura

L'onzè fòrum arqueològic

Acaben les XI Jornades d'Arqueologia, que han reunit més de 50 professionals

L'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona va ser el marc, ahir, de l'obertura de les XI Jornades d'Arqueologia, que reuneixen més d'una cinquantena de professionals de les comarques gironines d'aquesta disciplina. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, i el catedràtic d'Arqueologia de la UdG i coorganitzador de l'esdeveniment, Josep Maria Nolla, van inaugurar les jornades i van destacar la importància dels treballs que s'hauran presentat durant aquests dos dies, i també la publicació que en resulta, que conté les campanyes arqueològiques que s'han fet durant els anys 2010 i 2011 a les comarques gironines.

Durant les jornades, que es perllongaran al llarg del dia d'avui, es presenten 28 comunicacions que explicaran algunes de les intervencions més importants dels darrers dos anys a les comarques gironines, entre les quals hi ha les d'Ullastret, Empúries (l'Escala), el Pla de Dalt (Sant Gregori), el Camp dels Ninots (Caldes de Malavella), el monestir de Sant Feliu de Guíxols, el castell de Montsoriu i la Draga de Banyoles. Totes les excavacions estan incloses en els 101 articles que conté la publicació impresa d'aquesta edició.

Aquestes jornades són organitzades pel Servei d'Arqueologia i Paleontologia, el Museu d'Arqueologia de Catalunya i la Universitat de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Girona. Es van iniciar el 1992, tenen caràcter bianual i són un lloc de trobada dels professionals de l'arqueologia, i també un fòrum en què s'exposen i debaten els resultats dels treballs duts a terme.

LA XIFRA

20
anys fa que se celebren aquestes jornades bianuals, que reuneixen professionals de l'arqueologia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona