cultura

El vent que inspira

La tramuntana pot ser molt més que un vent empipador, que segons molts fa embogir la gent. Pot ser un complement artístic molt efectiu i això es demostra per tercer any consecutiu al Port de la Selva, on el cap de setmana passat es va iniciar la tercera edició del Tramuntanart, que durarà fins diumenge vinent. Es tracta d'una mostra d'art contemporani, en la qual participen 76 artistes reconeguts, locals, nacionals i internacionals, amb 60 obres repartides en vuit zones del municipi, al llarg del passeig de Mar i a la platja del Port de la Selva.

La mostra engloba diferents disciplines artístiques, com la poesia, la fotografia, la dansa, la pintura i l'escultura, entre altres. Per sobre de tot, però, és un treball d'investigació i experimentació sobre l'actuació del vent i les conseqüències que aquest pot provocar sobre el paisatge, la fauna, o sobre l'ésser humà. Així, cada artista participant interpreta la temàtica amb les seves propostes pròpies, mòbils o fixes, que poden estar enfocades des de molts aspectes, com l'aerodinàmica, el paisatge, o amb estris de pesca, per exemple.

L'iniciador del Tramuntanart és l'artista Carles Bros, que actualment n'és el director i comissari i que té el suport de l'Associació de Restauració i Comerç (ARC), l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors del Port de la Selva. “Vaig decidir agafar el vent com a tema principal perquè volia generar alguna cosa més que una simple exposició artística o de pintura. Volia que hi hagués una implicació de l'home a sobre de la natura, en aquest cas sobre el vent”, explica Carles Bros. També destaca que no és una competició, sinó que una mera trobada d'artistes reunits per experimentar sensacions amb el vent i compartir l'art plegats.

L'objectiu és convertir el Tramuntanart en una autèntica referència artística a nivell internacional, amb més obres i la participació de més d'artistes cada any. Carles Bros també va exposar la seva escultura Esperit de tramuntana, que es podrà tornar a veure aquest cap de setmana al passeig del Port de Reig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.