cultura

La cultura popular emergeix

El Campus de Cultura proposa per a aquest estiu disset ofertes formatives

Girona, Espolla, Bruguera, Llívia i les Preses són els municipis gironins que ofereixen cursos

Fa anys que la cultura popular s'està recuperant arreu del territori, com ho demostren les centenars d'associacions que existeixen i les desenes de festivals que promouen la música i la dansa més tradicionals. Recentment, el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, de la Generalitat, ha creat una iniciativa que coordina les activitats formatives de cultura popular adreçades a adults que es duen a terme els mesos d'estiu a Catalunya.

El Campus de Cultura Popular de Catalunya proposa per a aquest estiu disset ofertes formatives per a 800 alumnes. Enguany el campus s'expandeix per vint municipis i tindrà més de 500 hores lectives i 170 professors. El director general de Cultura Popular i Tradicional, Lluís Puig, va explicar ahir a Girona que el pressupost total del campus és de 400.000 euros i que el Departament de Cultura aporta la meitat del cost i la resta es finança a parts iguals entre els ens locals i els alumnes participants. A la roda de premsa, el representant d'Escampillem, David Ripoll; la representant de Cor de Carxofa, Mireia Mena, i el representant d'Ésdansa-Centre de Cultura Popular i Tradicional Marboleny, Jordi Fosas, van presentar les activitats que duran a terme respectivament a Girona, Espolla i les Preses. Bruguera (Ribes de Freser) i Llívia són els altres dos municipis que aporten activitats formatives al Campus de Cultura Popular 2012.

Es dóna la circumstància que Espolla i les Preses són dues poblacions que per primer any aporten activitats relacionades amb la formació d'adults, ambdues relacionant els cursos amb els respectius festivals que promouen. Així, en el marc de la X Trobada de Cantadors d'Espolla –que enguany es farà al juliol– s'impartirà una escola de glosa –un gènere poeticomusical propi del Principat– que tindrà lloc del 12 al 14 de juliol. Seran tres dies d'immersió en el món de les rimes, els heptasíl·labs i les tonades. Per la seva banda, coincidint amb la trentena edició del festival Ésdansa, les Preses organitzarà també catorze tallers de dansa tradicional lligats a la programació d'enguany.

I a la inversa, a Girona ciutat, el representant d'Escampillem va anunciar que, després de vuit anys promovent cursos i tallers lligats a la formació acadèmica universitària, organitzaran un festival que tindrà el suport i els recursos de l'Ajuntament, i va destacar la confiança que l'actual consistori els ha donat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona