cultura

Una reflexió sobre la dona, l'edat i la bellesa

A l'artista nord-americana Julia Rice, actualment resident a Banyoles, li agrada escoltar les històries que li expliquen dones grans que ja han perdut la bellesa de la joventut, però n'han guanyat una altra. “He treballat molt per tenir aquestes arrugues”, li va dir la Maria Rosa, de 82 anys. Julia Rice transcriu aquestes entrevistes i fotografia les seves protagonistes, per dibuixar i pintar després la seva imatge sobre superfícies rugoses que accentuen l'orografia de la pell. Una part d'aquests textos i retrats són al seu bloc i a l'exposició que encara es pot veure el cap de setmana vinent a la sala de La Caixa a Santa Cristina d'Aro, on les obres de Rice –també alguns quadres sobre “l'explotació que la publicitat fa del cos de la dona”– comparteixen espai amb les fotografies de Sam Ber Montserrat, en una mostra titulada Cop d'ull que funciona com un inusual curs de fotografia, amb consells del tipus “mira amb nous ulls”, “utilitza la geometria” i “busca l'originalitat”. Ell ho aplica en les seves imatges, amb l'ajuda de la model Dalia G.

La doble exposició es pot veure divendres (18 a 20 h), dissabte (11 a 13 h i 18 a 20 h) i diumenge (11 a 13 hores). I Julia continua buscant dones que li vulguin explicar les seves vivències i opinions sobre la bellesa i la vellesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència