Tot per la música

Diferents actuacions commemoren el Dia Internacional de la Música a Tarragona

Nervis, corredisses, afinació a última hora... Aquest ambient és el que es va viure ahir a la tarda a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona abans de l'audició de fi de curs de l'Escola de Música de la Banda Unió Musical de Tarragona. I és que l'escola va fer coincidir l'última actuació del curs amb el Dia Internacional de la Música. Potser per això, o més aviat perquè cap dels familiars dels alumnes es volia perdre aquesta data assenyalada, la sala era plena de gom a gom. Les diferents seccions de la banda van anar passant per l'escenari per interpretar diferents obres de música de cambra. Des de quartets de flauta travessera, trios de flauta, piano i oboè fins a les actuacions de membres de l'aula d'adults i altres formacions, que van retre homenatge a l'art musical i al mateix temps van demostrar als familiars i amics les aptituds adquirides durant el curs.

Aquest, però, va ser només un dels actes per commemorar el Dia Internacional de la Música, ja que al migdia també es va celebrar el concert de l'Escola de Música de Vallirana al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau. En altres municipis com ara Tortosa també van tenir lloc diverses actuacions. A la capital del Baix Ebre va destacar l'actuació de Rodamons i Vitruvi, a l'auditori Felip Pedrell.

Record a la música de La Movida

L'Associació de Músics de Tarragona (aMt) va organitzar dissabte a la nit l'espectacle Els anys de La Movida: 1978-1985, en què setze grups i solistes van interpretar a la plaça del Rei versions de les cançons d'aquella època. Aquest és el tercer any que l'aMt celebra el Dia Internacional de la Música amb un espectacle de versions, després dels homenatges als Beatles (2007) i a la música pop-rock feta a Catalunya (2008). La Movida va ser un moviment artístic que va sorgir com a conseqüència de l'explosió punk del 1977 a Anglaterra i del naixement de la democràcia a l'Estat espanyol. Hi van coexistir les pel·lícules d'Almodóvar, les fotos d'Alberto García Alix i Ouka Lele, les pintures de Cesepe i les músiques d'Alaska i Los Pegamoides, Radio Futura o Siniestro Total. Els grups Martin & Martin, Alberto Grima, Underground Spirit, Los Carbona, Baglietto, Frank O'Lee Sons, NLS!, Ramrom, Oscárboles, Los Berlanga, Z-30, D-Lady, RSK, Samuele Arba, Eva Gran i Fer Van Trasher van tocar dissabte 36 cançons de Radio Futura, Gabinete Caligari, Burning, Siniestro Total, Rosendo i Loquillo y Trogloditas, entre altres grups punters de La Movida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant