cultura

Black Music, en plena forma

El Black Music Festival tanca l'onzena edició amb 9.652 espectadors, en la línia del desè aniversari

Els Triphàsic de Llibert Fortuny i el Girona Jazz Project van oferir una gran cloenda

El Black Music Festival va cloure divendres la seva onzena edició amb un bon balanç: 9.652 espectadors han assistit als concerts programats bàsicament durant els caps de setmana del mes de març, sobretot a La Mirona, però també en altres espais com ara l'Auditori de Girona, La Planeta, el Sunset Jazz Club, el Teatre de Sant Narcís, la sala Tourmix i el Teatre de Bescanó. Aquesta quantitat d'espectadors es troba en la línia de l'edició passada, que va acabar amb 10.200 assistents, però que també va ser una mica més llarga i va incloure dos concerts més que aquest any, per celebrar els deu anys del festival.

L'onzè Black Music Festival va acabar divendres passat amb una potent producció pròpia: l'encontre Triphàsic –Llibert Fortuny, Gary Willis i David Gómez– i la big band Girona Jazz Project, que va tenir alguns moments realment intensos quan el saxo de Fortuny se sumava als vents huracanats de la formació gironina, i també va tenir la seva quota humorística: per exemple, quan Fortuny va practicar com a ventríloc d'un gosset de peluix amb molt de groove. Va ser un concert únic i gairebé irrepetible, perquè, com recorda el director del festival, Jordi Planagumà, “és molt car moure tants músics”.

I Planagumà sap molt bé el que és treballar amb un pressupost ajustat, sobretot des que l'aportació institucional al festival es va reduir en un 35% en els últims dos anys. “Tot i així, i encara que avui dia no hi ha res que sigui segur, creiem que les institucions consideren el Black Music com un referent ja consolidat que ha de continuar i que, a més, comporta un retorn econòmic per a Salt, Girona i el seu entorn.” Planagumà també destaca l'aportació creixent del patrocini privat.

En l'aspecte artístic, el director del festival destaca especialment els concerts de Maceo Parker i Trombone Shorty, sense oblidar el “molt bon nivell artístic” dels músics catalans, i en canvi es mostra força menys satisfet amb la falta de rodatge que va mostrar la banda britànica Freak Power en el seu concert a La Mirona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Subhasten les pintures de Morell de les pastisseries Dauner

FIGUERES
art

El fotògraf Jeff Wall porta les seves “pintures de la vida moderna” a la Virreina

barcelona
fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Barcelona
Cultura

Mor Charlie Colin, el baixista de ‘Train’

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA