cultura

Entusiasta i visionari

El Teatre El Jardí de Figueres es va omplir ahir amb motiu del gran homenatge al músic i enginyer de so Joan Trayter, en el desè aniversari de la seva mort

“Innovador, pencaire, intel·ligent, divertit, tossut, empordanès, perfeccionista, superdotat, puntual –no tant–, rigorós, entusiasta, lector de Tintín, imaginatiu, visionari, viatger, pràctic, bon company, discotequero i un fanàtic de qualsevol tema relacionat amb la música.” Així van definir ahir Joan Trayter (1971-2002) en el gran concert d'homenatge celebrat ahir al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, que es va omplir per recordar aquest músic i enginyer de so mort sobtadament ara fa deu anys, que va ser membre del grup Dígit Arts i un dels fundadors dels estudis de gravació Music Lan d'Avinyonet de Puigventós.

Carmen Vilà va obrir la nit amb una composició de Liszt i, a continuació, Montserrat Cristau i Santi Escura van interpretar Gracias a la vida. Després de la presentació –a càrrec de Carles Pujol i Sebastià Roig–, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, dirigida per Carles Coll, va interpretar País petit, amb Joanjo Bosk i Lídia Blànquez, i Viatge a Ítaca, amb Jordi Rubau i Santi Escura. A continuació, Rafael Subirachs, un dels membres d'Els Setze Jutges, va cantar Rossinyol i La presó del rei de França, abans que “un cosmonauta amb guitarra elèctrica, procedent de la galàxia de Vic”, Quimi Portet, cantés Flors i violes, acompanyat pel guitarrista Jordi Busquets. La llarga nit va continuar amb altres artistes com ara Pau Donés –que va tornar a invocar La flaca–, Tomàs Fletxa, Robert Molina, i Àngels Ortiz i Carles Garcia, abans d'un muntatge que combinava gravacions fetes per Trayter a Music Lan (“Un projecte que, en aquell temps, molts van qualificar d'esbojarrat”), amb imatges de la seva feina a l'estudi.

A continuació va arribar un dels moments més esperats, quan el grup d'en Joan, Dígit Arts, va tornar a sonar en directe després d'anys de silenci. Sanjays, Patrícia Leidig (Almadrava), Albert Pla, Jofre Bardagí i Glaucs i una altra vegada Dígit Arts, amb diferents col·laboracions –i una simbòlica The show must go on–, es van succeir a l'escenari fins arribar a la gran cloenda que va reunir alguns dels participants per cantar We will rock you, de Queen. Un brillant i molt merescut homenatge a Joan Trayter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona