cultura

La contraportada

La fortalesa del poble

El castell de Montsoriu ha rebut uns 9.000 visitants en el seu primer any d'obertura al públic i ahir es va celebrar amb un acte d'ambient medieval

“El castell de Montsoriu va ser un lloc de defensa construït per uns senyors feudals i ara és un espai de patrimoni i identitat col·lectiva”, va dir ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a l'acte commemoratiu del primer aniversari de l'obertura al públic de la fortalesa. El castell, oblidat durant mig mil·lenni, està recuperant el seu antic esplendor gràcies a l'esforç col·lectiu del Consell Comarcal de la Selva –el seu propietari–, els Amics del Castell de Montsoriu, els ajuntaments d'Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu i altres institucions presents al seu patronat com ara la Diputació i la Generalitat, que ahir van manifestar el seu compromís amb la rehabilitació de Montsoriu, tot i la cruesa de la crisi. De fet, aquest any s'invertiran 400.000 euros en la seva reforma. Un esforç que ha estat reconegut amb el premi Catalunya Nostra de la Fundació Castells Culturals de Catalunya.

Durant el seu primer any d'obertura al públic, mitjançant visites guiades gestionades pel consell comarcal, han passat pel castell unes 9.000 persones, una xifra important, sobretot tenint en compte que Montsoriu només obre les portes els caps de setmana i els festius. A més, els usuaris valoren molt bé la visita i li han posat una nota mitjana molt alta: un 9,2. Ahir al matí unes 200 persones van pujar al castell, que va reviure la seva època medieval amb una vintena d'actors del grup Terra Feudal. L'acte central de la diada va incloure un concert del grup de guitarres de l'Orquestra Jove de la Selva, la lectura de l'Oda al castell de Montsoriu, de Jesús Ciuró, i uns discursos institucionals que van coincidir que Montsoriu és un gran actiu per al turisme i l'economia de la zona. Com va dir Mascarell, en aquest país no gaire ric en matèries primeres, “la cultura i el patrimoni són el nostre petroli”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona