cultura

El mil·lenari oli empordanès

L'oli, un dels productes gastronòmics fonamentals de la dieta mediterrània, tan prolífic a les comarques gironines, centra el dossier del nou número –el sisè– de la revista Alberes. Les 45 planes, a través de les quals s'ofereix una visió àmplia i concisa d'aquest món que té milers anys d'història i que tant defineix el paisatge empordanès, tant tracten, entre molts altres temes, de l'oli de Pau com de la tradició oliera de Ventalló, els olivassos de Cadaqués o el trull d'en Baserda de Vilafant. El reportatge també fa un repàs de les oliveres majestuoses i de com de la morcada se'n fa sabó. En altres seccions de la revista també hi ha articles dedicats a Nemesi Solà, flequer i pastisser de Sant Pere Pescador i a la família Gelabert, grangers i pagesos, de Castelló d'Empúries. La presentació del dossier tindrà lloc avui, a les 7 de la tarda, a la Societat La Fraternal d'Espolla, coincidint amb la celebració de la Fira de l'Oli i l'Olivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona