cultura

Les llegendes del Baix Empordà

La Revista del Baix Empordà dedica el nou número, que és el 35, a llegendes, mites i misteris de la comarca gironina. Des de serps gegants amb llarga cabellera que duien una pedra preciosa al cap fins a sirenes que encisaven els pastors, goges volant que transportaven grans pedres, dracs enamorats de la masovera o gegants que bastiren des del Montgrí fins a la roca basculant de Pedralta. Sense oblidar les llegendes dels màrtirs, de l'Edat Mitjana, de la inquisició... Sense oblidar els bandolers, els pirates o els pescadors.

Altres temes d'interès del número 35 de la Revista del Baix Empordà, editada per Gerard Xarles i coordinada per Lluís Molinas, són: el circuit de trens en miniatura de Castell d'Aro, la descoberta del manuscrit original del Cant de la Sibil·la, les excavacions al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, els ponts del Daró, el patrimoni de la gastronomia marinera, o la trajectòria de personatges com el bisbalenc Josep-Antoni de Grassot o el navegant i refugiat nazi austríac, Paul Fidrmuc.

La presentació oficial del nou número tindrà lloc el 23 de desembre, a les vuit del vespre, al teatre Fontova de Calonge. la presentació anirà a càrrec de l'historiador palamosí i especialista en patrimoni Gabriel Martín. Clourà l'acte l'alcalde de la vila, Jordi Soler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.